Navojna vretena: prodaja krogličnih navojnih vreten in ostalih izdelkov


Navojna vretena in matice nam ponujajo dve varianti, in sicer so prva opcija precizna kroglična navojna vretena in matice, ki se uporabljajo za precizne in gladke pomike. Drugo opcijo pa predstavljajo trapezna navojna vretena, ki so manj precizna od krogličnih. V podjetju Tuli d. o. o. se ukvarjamo s prodajo navojnih vreten in matic različnih priznanih proizvajalcev. V ponudbi boste našli tudi SKF navojna vretena, ležaje in ostale izdelke linearne tehnike. Vse informacije o proizvajalcu in njihovih izdelkih lahko dobite v spletnem katalogu, ki ga najdete na naši spletni strani. Za več informacij pa nam pošljite povpraševanje ali pa nas kontaktirajte preko telefonske številke 01 25 72 484 ali preko elektronske pošte. Osnovna dejavnost našega podjetja je prodaja navojnih vreten, ležajev, skodeličnih ležajev, linearne tehnike in alu profilne tehnike različnih proizvajalcev. V našem prodajnem programu lahko najdete tudi elemente pogonske tehnike, kot so jermeni, jermenice, zobniki, zobate letve, gredne vezi, verige, verižniki, kakor tudi oljna tesnila in o-ringi ter masti za ležaje. Dolgoletne izkušnje na področju ležajev, linearne tehnike, skodeličnih ležajev, pogonske tehnike in pripadajočega programa omogočajo, da vam lahko strokovno svetujemo in pomagamo pri iskanju primernih rešitev za vaše projekte, tudi najzahtevnejše. Če cenite hitro odzivnost, tehnično podporo in dobre pogoje, smo zagotovo pravi naslov za vas.


Ponudba navojnih vreten in matic - kroglična in trapezna

Pri navojnih vretenih in maticah vam ponujamo dve možnosti. Prva možnost so precizna kroglična navojna vretena in matice, ki se uporabljajo za precizne in gladke pomike. Kroglično vreteno je lahko valjano ali pa brušeno, površina pa je v obeh primerih kaljena. Drugo možnost, ki je z vidika cene tudi bolj ugodna, predstavljajo trapezna vretena in matice. Trapezno vreteno je manj precizno od krogličnega. Kontakt med vretenom in matico je drsen in posledično so trapezna vretena in matice samozaporne. Trapezno vreteno je prav tako valjano.

SKF navojna vretena katalogNavojno vreteno kroglično


Kroglična navojna vretena in matic

Poleg krogličnih vreten (valjana vretena s toleranco koraka C5 - 0,023/300 mm ali C7 - 0,023/300 mm) imamo na voljo kroglične matice, ki so izdelane po standardu DIN. Matice so dobavljive v brezzračni ali prednapeti izvedbi. Po naročilu pa lahko dobavimo tudi brušena vretena. Izbirate lahko med maticami in vreteni s standardnim korakom, velikim korakom in miniaturne izvedbe. Na vseh vretenih lahko tudi obdelamo konce za ustrezno vpetje v standardna vležajenja, obdelavo pa lahko tudi prilagodimo vašim željam. Poleg tega so na voljo tudi standardna vležajenja, nosilci elektro motorja, sklopke, ter ohišja matic.


Trapezna vretena in matice

Ukvarjamo se tudi s prodajo navojnih vreten, ki so trapezna. Vsa vretena in matice v našem prodajnem programu so izdelana v skladu s standardi DIN 103 UNI - ISO 2901-2902-2093-2904. Na voljo so vretena in matice z normalnimi, velikimi in malimi navojnimi koraki. Vretena so izdelana s postopkom valjanja in so dobavljiva v poljubni dolžini in po želji z obdelanimi konci. Oblike matic so lahko: cilindrične, kockaste, šestkotne ali pa s prirobnico.


SKF kroglična vretena in matice

Poleg ostalih proizvajalcev navojnih vreten vam ponujamo tudi kakovostne izdelke proizvajalca SKF. Kroglična vretena in matice SKF zagotavljajo visoko zmogljive rešitve, ki so primerne za široko paleto aplikacij, kjer so predpogoji za natančno pozicioniranje, vzdržljivost in zanesljivost. Visoko tehnološki stroji, ki so povezani s preciznim nadzorom hladnega preoblikovanja jekla in metalurških procesov, omogočajo izdelavo valjanih vreten, ki omogočajo skoraj enako natančnost in učinkovitost kot brušena vretena, vendar z nižjimi stroški izdelave. Standardna natančnost koraka je G9, v skladu z ISO 286-2: 1988. Kroglična vretena SKF pa izpolnjujejo natančnost vretena koraka glede na G7 preciznostni razred. Po naročilu pa so dobavljiva valjana vretena in matice tudi s toleranco koraka vretena G5 v skladu s standardom ISO 3408-3: 2006, kar je primerljivo z natančnostjo brušenih vreten G5.

OGLEJTE SI TUDI KATALOG LEŽAJEV