Sončna energija in sončne celice naj ogrejejo tudi vaš dom

Energija sonca za vaš dom | Obnovljivi viri energije

Sončna energija je skupni izraz za različne postopke in načine pridobivanja energije iz sončne svetlobe. Sončna energija se uporablja že stoletja, v zadnji desetletjih pa je zanimanje za obnovljive vire energije in predvsem sončno energijo še posebej naraslo. Sončna energija prihaja na zemljo kot elektromagnetno sevanje. Sončne celice pa so osnovni polprevodniški element za pretvarjanje energije sonca v elektriko. Celotni potencial energije sonca v Sloveniji znaša okoli 23.000 TWh, kar je 300-krat več kot primarna energija. Danes se izkorišča okoli 3% tehničnega potenciala sončne energije. Energija sonca in ostali obnovljivi viri energije vzbujajo zanimanje predvsem zaradi zavedanja o omejenosti virov fosilnih goriv. Vse večja pozornost pa je naklonjena obnovljivim virom energije tudi zato, ker ne ustvarjajo emisij COâ‚‚. Če želite tudi vi kot vir pridobivanja električne energije uporabljati energijo sonca in sončne celice za elektriko, je naše podjetje Sol Navitas pravi naslov.

Sončna energija - vgradnja sončne elektrarne

Sončna energija oziroma energija sonca je investicija za lepšo prihodnost. Energija sonca je tako kot drugi obnovljivi viri energije neminljiva. Sončne celice, združene v solarne module, so lahko nameščene na različnih mestih:

  • na strehi, ali pa z njimi nadomestimo streho,
  • na nadstreških,
  • sončne celice oz. solarne module lahko vgradimo tudi v fasadni sistem,
  • ali pa jih namestimo na gradbeno parcelo.

Letna proizvodnja sončne energije v primeru optimalne orientacije in naklona sončnih celic v solarnih modulih v Sloveniji znaša med 1020 in 1100 kWh/Kw,. Optimalni naklon za sončne module na področju Slovenije, je med 30 in 35%.

Energija sonca in sončne celice za elektriko - nasveti pred izbiro izvajalca

Energija sonca je tako kot drugi obnovljivi viri energije dragocena in naša želja je, da je tudi učinkovita. Za uspešno delovanje sončne elektrarne in s tem uspešno delovanje sončnih celic je poleg lokacije, modulov in razsmernikov potrebno tudi pravilno projektiranje in montaža sončnih celic oz. solarnih modulov za učinkovito izrabo sončne energije. Od ponudnika sončne energije zahtevajte tudi reference in izračun statike. Priporočamo vam tudi zavarovanje vaših sončnih elektrarn in vsakoletni pregled vijakov. Naše podjetje Sol Navitas d.o.o. je kvaliteten izvajalec s certifikatom kakovosti. Pokličite nas!

Sol Navitas | Sončna energija, obnovljivi viri energije, sončne celice - povezave do naše spletne strani: