Solarna elektrarna - cena za samooskrbo

Solarna elektrarna - cena za samooskrbo je ugodnejša kot postavitvena cena solarne elektrarne. Samooskrba namreč pomeni, da boste do konca življenja preskrbljeni z vso električno energijo, ki jo boste potrebovali, saj lahko že mini solarna elektrarna pokrije vse potrebe gospodinjstva. Solarna elektrarna 12 V ima moči do 135 W, izbirate pa lahko med nominalno napetostjo solarnih modulov 12 V ali 24 V. Za informacije o ceni solarne elektrarne, izračun in izgradnjo se lahko obrnete na podjetje Sol Navitas.

solarna elektrarna cenik
Kam se lahko postavi solarna elektrarna?


Solarna elektrarna se lahko brez gradbenega dovoljenja postavi le na streho ali fasado hiše oziroma zgradbe, v primeru, da bi želeli solarno elektrarno postaviti kam drugam, pa je potrebno najprej pridobiti dovoljenje. Priporočamo, da se odločite za prvo izbiro, če je to le mogoče, saj se v nasprotnem primeru cena solarne elektrarne bistveno zviša.


Solarna elektrarna - cena in velikost


Velikost solarne elektrarne, s katero poskrbimo za samooskrbo, je omejena na 11 kW, kar pomeni, da boste v primeru viška energije dobavitelju energijo, pridobljeno iz vaše solarne elektrarne, prenesli brezplačno. Zato vam priporočamo, da nas kontaktirate in bomo skupaj določili za vas najbolj optimalno izdelavo sončne elektrarne, ki bo letno proizvedla točno toliko električne energije, kot jo za vaše gospodinjstvo potrebujete. Cena sončne elektrarne bo tako optimalna, na njo pa vplivajo tudi drugi dejavniki, kot so:

  • izbira solarnih modulov: v podjetju Sol Navitas vam kot prvo izbiro ponujamo fotonapetostne module slovenskega proizvajalca Bisol (serija Premium mono), izberete pa lahko tudi solarne module drugih proizvajalcev (Trina Solar, Yingli Solar, Luxor Solar itd.),
  • na ceno vpliva velikost solarne elektrarne,
  • cena solarne elektrarne pa je odvisna tudi od tega, ali izberete le dele ali vas zanima cena sončne elektrarne na ključ. To v večini primerom priporočamo, saj je bistvenega pomena, da si zagotovite ponudnika, ki ima s tovrstnimi storitvami veliko izkušenj.


Za vse ostale informacije smo vam zmeraj na voljo.

Več o fotovoltaiki:www.vsi.si/sol-navitas/fotovoltaika

OBNOVLJIVI VIRI ENERGIJE

VZRDŽEVANJE SONČNE ELEKTRARNE

solarna elektrarna Slovenija