Sol za posipanje cest

Vožnja po zmrznjeni ali zasneženi cesti je zelo nevarna in zamudna: posipanje cest s pravo soljo vam bo pomagalo izogniti se tovrstnim težavam!

Sol Defrost

Defrost sol za posip cest

Sol se uporablja v različne namene. Vsi poznamo jedilno sol, toda ne da bi se tega zavedali, to snov uporabljamo tudi v druge namene. Industrijska sol se uporablja v proizvodnji, za mehčanje vode. V velikih količinah se sol uporablja tudi za posipanje cest. V mnogih državah in območjih se namreč pozimi velikokrat (ali celo dnevno) srečujemo s slabimi razmerami na cesti, ki jih povzročajo sneg in led. Posebna Defrost sol za posipanje cest, ki vsebuje skoraj 100% natrijevega klorida, lahko prepreči težave, ki nastanejo zaradi tipičnih zimskih vremenskih pojavov.

Natrijev klorid in njegova učinkovitost

Posipanje cest se navadno opravlja z različnimi vrstami soli, med njimi pa je okolju najbolj prijazna in zelo talilno sposobna evaporirana sol, ki nosi ime Defrost. Tako se imenuje zato, ker ima močan talilni potencial. Naša sol za posipanje cest DEFROST je avstrijskega porekla, proizvaja jo podjetja Salinen Austria. Pri proizvodnji se uporablja postopek izparevanja slanice in tako je natrijev klorid v njej prisoten v deležu skoraj 100%, saj sol skoraj ne vsebuje tujih primesi, delež netopnih snovi je zanemarljiv. Zakaj je natrijev klorid tako pomemben za posip cest? Zato, ker gre za snov z izredno močno talilno sposobnostjo. S svojimi lastnostmi je DEFROST za posip cest idealna za zimske dni, saj poskrbi za večjo varnost in boljši oprijem pnevmatik na cestišču.

Končno dobro prevozne in varne ceste s soljo Defrost

Zaradi visoke vsebnosti natrijevega klorida, ki ima odlično talilno sposobnost, preprečimo odlaganje netopnih snovi na cestiščih ter nastanek finega prahu. Evaporirana sol za posipanje cest je granulacije od 0 do 42 milimetrov, njena vlaga pa je nižja od 1 4%. Majhna granulacija omogoča in pospešuje hitrost in učinkovitost taljenja ledu in snega na cestah. Sol za posipanje se najde v različnih pakiranjih, in sicer po 3 kg, 10 kg, 25 kg in po 50 kg (vreče). Na voljo so tudi big bag vreče in rinfuza. Naša sol je izredno nežna in materialov cestišča skoraj ne poškoduje. To svojo lastnost dolguje majhni vsebnosti sulfatov, ki povzročajo škodo na betonu. Zelo primerna je tudi za mešanje s peskom, saj fina zrnca soli objamejo vsako zrno peska, tako je mešanica talilno sposodba tudi v razmerju 1:7.


MORSKA sol za posip cest je precej bolj groba in tudi bolj vlažna od evaporirane soli DEFROST. Njena granulacija je običajno od 0 - 4 mm z vlago do 4 %. Zelo primerna je za zasnežena cestišča, saj večja in težja zrna prej pridejo do tal, kjer začnejo taliti sneg.

Nikar ne odlašajte, naročite svojo vrečo soli že zdaj in se izognite sitnostim in nevšečnostim v zimskem času!

Salinen Prosol | Natrijev klorid, defrost, sol za posipanje - povezave do naše spletne strani: