Martin Krpan se je dobro zavedal, kako dragoceno je belo zlato

Sol, dragoceno živilo in surovina, spremlja človeka skozi celotno zgodovino. Nenadomestljiva je pri pripravi hrane in nepogrešljiva za pravilno delovanje našega telesa, saj vsebuje jod, mikroelement, ki ga naše telo nujno potrebuje. Sol predstavlja sinonim za bogastvo - imenujejo jo tudi belo zlato. To dragoceno belo zlato je tihotapil tudi slavni junak Levstikove pripovedke - Martin Krpan. Zgodovina trgovanja s soljo sega že v 17. Stoletje. Fran Levstik pa je ubesedil tradicijo vitezov in razcvet trgovanja z belim zlatom v zgodbi Martin Krpan, ki je odsev političnih razmer 19. stoletja. S pripovedkami je želel uresničiti literarni program in približati zanimive zgodbe vsem slojem takratnega prebivalstva. Martin Krpan je sol tihotapil na svoji kobili iz Trsta do takratne dežele Avstro - Ogrske. Po Martinu Krpanu pa se imenuje tudi morska jedilna jodirana sol, ki jo pakira podjetje Salinen Prosol d.o.o., sicer največji ponudnik evaporirane kamene soli v Sloveniji.

Morska jedilna jodirana sol Martin Krpan

Proizvodnja morske soli oz. pridobivanje le-te poteka po naravnem postopku, na mediteranskih solinah. Toplota sonca in moč vetra počasi in vztrajno oblikujeta kristale morske soli Martin Krpan. Naravna pristna morska sol je za organizem odličen vir naravnega joda.

Martin Krpan
Morska jedilna jodirana sol bo v vaš dom prinesla svetlobo mediteranskega sonca in svežino vetra. Skrbno pakirana ohranja svojo moč in poudarja popolnost vaših jedi. Uporabljajte jo vsak dan in okusite njeno čistost, moč ter energijo.

Vabljeni na našo spletno stran, kjer vas čaka še več informacij o prednostih, ki jih prinaša belo zlato.

Salinen Prosol d.o.o. | Martin Krpan, kuhinjska morska sol, belo zlato - povezave do naše spletne strani: