Sol 7001 - pramorska sol iz nedotaknjenih globin Alp

Sol je dragoceno živilo, saj je za naše telo prav tako potrebno kot voda. Vsebuje namreč minerale in mikroelemente, iz katerih je naše telo zgrajeno. Brez kalija in natrija v soli ne bi mogli ne delovati ne misliti. Sol je del nas in nas spremlja skozi celo življenje. Nenadomestljiva je pri pripravi hrane in nepogrešljiva za pravilno delovanje telesa, dragocena pa je tudi kot surovina v industriji in proizvodnji. Ker je sol tako pomembna za naše telo, je pomembno, da je naša jedilna sol naravna in čista, predvsem pa zdrava. Prav takšna pa je sol 7001, ki jo za vas iz nedotaknjenih globin Alp pridobiva podjetje Salinen Prosol.

Sol 7001Najstarejši rudnik soli, kjer sol pridobivajo že zadnjih 7000 let

Salinen Austria se že več kot 400 let ukvarja s pridobivanjem soli v Avstriji. Z najsodobnejšo tehnologijo in bogatimi, dolgoletnimi izkušnjami za vas proizvajamo najčistejšo evaporirano sol - 7001.


Ko se je na območju današnje Evrope izsušilo pradavno morje, so se plasti soli usedle globoko v zemljo. Alpe so te plasti več kot 250 milijonov let varovale pred zunanjimi vplivi. Mi pa smo to sol - 7001 - za vas izkopali, da bi lahko tudi vi okusili delček pradavnine.


Pridobivanje soli 7001 poteka v kraju Hallstatt blizu Salzburga, kjer leži najstarejši rudnik soli na svetu. Ta rudnik soli nam pridobivanje soli omogoča že več kot 7000 let. Postopki in metode pridobivanja soli ne onesnažujejo okolja, hkrati pa ohranjajo čistost soli in njeno strukturno neoporečnost. Tako vam zagotavljamo popolnoma varno prehrano.


Naravno, belo in čisto sol raztapljamo globoko v Alpah. Raztopino nato črpamo po ceveh in iz nje izparimo vodo. Tako pridobljeno sol 7001 v celoti pakiramo in distribuiramo sami.

7001 najbolj čista in zdrava jedilna sol

7001 je čista, po zaslugi številnih mineralov pa je tudi najbolj zdrava sol, primerna tudi za posebne prehranske skupine. Sol 7001 nima glutena, alergenov, gensko spremenjenih organizmov, ni bila izpostavljena radiaciji in ima certifikat da je strogo nadzorovani Avstrijski produkt.


7001 vsebuje jod, kateri prispeva k normalnemu delovanju ščitnice, ohranjanju zdrave kože, delovanju živčnega sistema, sproščanju energije pri presnovi ter miselnim funkcijam.

Odločite se raje za varno in zdravo jedilno sol, ki bo izboljšala tako okus vaše hrane kot vaše zdravje. Izberite začimbo življenja - izberite sol 7001.

Vabljeni na našo spletno stran!

Salinen Prosol | 7001, rudnik soli, kamena sol, slanica - povezave do naše spletne strani: