Naravni piling telesa s soljo

Naša koža se skozi ves življenjski ciklus obnavlja, spreminja. Z odmiranjem starih celic sorazmerno nastajajo nove celice. V mladosti je rast novih celic in odmiranje starih enakomerna, s starostjo pa je nastajanje novih počasnejše. To se opazi na bolj luskasti in s tem manj privlačni koži. Zato je zelo pomembno, da sami poskrbimo za obnavljanje naše kože. Naravni piling telesa je najboljša metoda, s katero odstranimo stare in odmrle celice in osvežimo ter pomladimo svojo kožo. Ker je sol 7001 ena izmed bolj naravnih soli, je naravni telesni peeling za našo kožo mnogo bolj primeren kot uporaba različnih kemijskih kozmetičnih pripravkov, ki so lahko preveč intenzivni in včasih celo škodljivi za kožo. Pripravimo lahko naravno solno masko z zdravilno soljo, ki je bolj zdrava, cenejša ter dostopna vsakemu, ki si želi lepšo in bolj zdravo kožo.

Zdravilna sol

Sol že dolgo velja za odličen kozmetični pripomoček, ki ima tudi zdravilne učinke. Zdravilna sol kožo prečisti, jo osveži, razkuži in zdravi. Naravno čiščenje kože s fino mleto soljo 7001 odstrani odmrle celice, s tem pa koža »zadiha« in se obnovi. Sol deluje antibakterijsko, primerna je za kopeli, čiščenje sinusov in še mnoge druge terapije. Poleg tega, da sol lahko uporabimo za naravni peeling, ima pomembno vlogo pri izločanju odvečnih kislin iz telesa, pomaga pri odstranjevanju odvečne sluzi iz pljuč, preprečuje mišične krče, koristno deluje pri prehladih, je antihistaminik, preprečuje osteoporozo in krčne žile - vse to seveda v zmernih količinah. Solno raztopino z vodo lahko uporabimo tudi za grgranje pri neprijetnih gripah in prehladih.

Kako narediti naravni piling?

Strokovnjaki priporočajo, da po 30. letu starosti redno izvajamo piling kože, a ne več kot enkrat tedensko. Mnogi kozmetični saloni ponujajo svojim strankam kot posebno terapijo tudi naravni telesni piling s soljo. Naravni piling telesa si lahko pripravimo sami doma in s tem prihranimo stroške za terapije v salonih. V ta namen uporabimo fino mleto sol 7001, ki je odlična za tovrstne pilinge. Priporočamo vam, da sol zmešate z oljčnim, mandljevim ali orehovim oljem in se s pripravkom podrgnete po telesu. Takšen naravni piling lahko naredite tudi le s soljo, ki jo nanesete na mokro kožo. Ta bo postala mehka, saj boste odstranili vse odmrle celice.


Recept za masko s soljo 7001:
Sledeči recept je eden najbolj enostavnih in učinkovitih za boj proti aknam na koži.
Vodi dodamo fino mleto sol 7001 in dobro premešamo. Raztopino pustimo stati 10 minut. Nato masko nanesemo na obraz in pustimo učinkovati 10-30 minut. Maska s soljo očisti kožo in izsuši akne.

Salinen Prosol | Naravni piling telesa, zdravilna sol, sol 7001 - povezave do naše spletne strani: