Tabletirana sol omogoča mehčanje vode in preprečuje nastajanja vodnega kamna

Sol je dragoceno in pomembno živilo za naše življenje, a kot surovina je nepogrešljiva tudi v industriji in proizvodnji. Visokokakovostna tabletirana sol oz. sol v tabletah se uporablja v napravah za mehčanje vode, in sicer za čiščenje zelo občutljivih ionizatorjev, ki preprečujejo nastanek vodnega kamna.


Vodni kamen nastane kot posledica izločanja kalcija in magnezija iz vode, kadar se ta segreva in prečrpava. Ker vodni kamen ne odteka, se počasi nalaga na grelcih, stenah cevi, pipah, ventilih in na posodi. Cevi in grelci se tako počasi mašijo, poraba energije se poveča, iz pip začne kapljati, ventili in naprave pa se poškodujejo. Z dodatkom soli lahko vse to preprečimo. Tabletirana sol preprečuje nalaganje vodnega kamna na grelce naprav. Število okvar se zmanjša, izboljša pa se tudi izkoristek energije. Naprave, kakršna je na primer pomivalni stroj, lahko tako še dolgo nemoteno delujejo.

Tabletirana sol TablesolTablesol - 100 % evaporirana tabletirana sol

Tablesol je tabletirana, 100-odstotno evaporirana sol, ki se uporablja za regeneracijo vode v pomivalnih strojih in mehčalnih napravah, za regeneracijo ionskih izmenjevalcev pri mehčanju, v bazenskih vodah in za pripravo pitne vode. Tabletirana sol Tablesol izpolnjuje zahteve evropske direktive za pripravo pitne vode za človeško prehrano in za regeneracijo vode z ionsko izmenjavo - tip A.


Kadar za dezinfekcijo bazenskih vod uporabljamo tabletirano sol Tablesol, pri tem ne potrebujemo dodatnih kemikalij, zato dezinfekcija poteka precej bolj naravno. Za dezinfekcijo lahko pripravimo od 2 do 3 kilograme soli na kubični meter in jo doziramo v bazensko vodo. Lahko pa sol doziramo tudi v odprtino za pripravo raztopine za generiranje klora s postopkom elektrolize.

Tablesol - tabletirana sol za mehčanje vode v pomivalnem stroju

Tabletirana sol Tablesol za mehčanje vode v pomivalnem stroju bo preprečila, da bi se na grelcih in stenah pomivalnega stroja nalagal vodni kamen. Tablesol je primeren za vse vrste pomivalnih strojev, pri vseh pa se Tablesol dozira v odprtino oz. posodico na dnu stroja. Pri običajni porabi vode kilogram in pol ali dva kilograma soli navadno zadostuje za mehčanje vode pri petdesetih pranjih.

Privoščite torej vašemu pomivalnemu stroju dolgo življenjsko dobo in uporabite Tablesol. Vabljeni na našo spletno stran!

Salinen Prosol | Tabletirana sol, tablesol, mehčanje vode, vodni kamen - povezave do naše spletne strani: