Biosaxon - s soljo obogatena prehrana živali za zdravjeBiosaxon

Sol je bistvena sestavina živinske prehrane, saj pomembno vpliva na zdravje in vitalnost živali v hlevu in na paši. S soljo obogatena prehrana živali zagotavlja boljšo kakovost mleka, mesa in volne, zdravo dlako ter nasploh uspešno rejo. Prehrana živali bo s proizvodi biosaxon za govedo, konje, ovce in koze ter divjad popolna. Biosaxon zagotavlja skladno in primerno oskrbo živali.


Na voljo so naslednji proizvodi biosaxon:

  • živinska sol (jodirana);
  • solni lizalni kamni;
  • mineralni lizalni kamni in
  • naravni solni lizalni kamni.

Biosaxon živinska evaporirana sol in mineralni lizalni kamni

Biosaxon ponuja primerne vrste oziroma oblike soli za vsako skupino živali, saj imajo te različne potrebe po soli. Prehrana živali je tako lahko obogatena s čisto živinsko soljo ali pa živali sol zaužijejo preko solnih lizalnih kamnov.

Biosaxon
Evaporirana sol je med najbolj čistimi solmi, saj se med izparevanjem slanice izločijo tudi vse nečistoče. Živinska sol je zato najboljši prehrambeni dodatek za živino, ki poskrbi za zdravje in plodnost živali ter podpira njihovo kondicijo in zmogljivost. Biosaxon živinska sol je na voljo v 25- in 50-kilogramskih pakiranjih ter kot rinfuza.


Solni lizalni kamni najbolje poskrbijo za individualno potrebo živali po soli. Na voljo so naravni ter mineralni lizalni kamni, ki so obogateni z minerali in mikroelementi.
Gorski kamen biosaxon pa je naravni solni lizalni kamen. Ta je prav tako obogaten z minerali, sol pa je naravnega izvora in izjemno kakovostna. Biosaxon gorski kamen je vremensko neobčutljiv, zato ga radi uporabljamo na prostem, na področjih z večjimi količinami padavin. Naravne lizalne kamne ponujamo v 5- ali 10-kilogramskih pakiranjih, mineralni kamni pa se lahko dobijo tudi v manjših pakiranjih. 3-kilogramska pakiranja so namenjena konjem, 4-kilogramska ovcam in kozam, 5- in 10-kilogramska pa govedu.

Salinen Prosol Austria - proizvodi najvišje kakovosti

Naše podjetje se lahko pohvali z več kot 400-letno tradicijo proizvodnje soli v Avstriji. Proizvodnja soli poteka v kraju Ebensee v samem osrčju solnograške pokrajine, kjer se sol pridobiva že več kot 7000 let. Na podlagi bogatih in dolgoletnih izkušenj in najsodobnejše tehnologije proizvajamo najčistejšo sol izmed vseh - to je naša evaporirana sol.

Vabljeni na našo spletno stran!

Salinen Prosol | Biosaxon, prehrana živali, mineralni kamni, evaporirana sol - povezave do naše spletne strani: