Kuhinjska morska sol - pridobivamo jo iz morske in evaporirane soli

Sol je zaradi svojih lastnosti izredno pomembno živilo za pravilno delovanje človeškega organizma. V prehrani je nepogrešljiva, saj je nujna sestavina velike večine jedi, kot surovina pa je dragocena tudi za proizvodnjo in industrijo. Kakovostna kuhinjska sol mora vsebovati vsaj 97% natrijevega klorida, pridobivamo pa jo iz morske in kamene. Pogosto ji dodamo tudi druge minerale, kot je na primer jod.
V Sloveniji je morala biti do leta 2003 vsa kuhinjska sol obvezno jodirana, danes pa je dodajanje joda nujno le še za kameno in evaporirano sol. Nejodirana morska sol namreč že sama po sebi vsebuje jod, in sicer običajno pod 0,5 miligrama joda na kilogram soli. Naše telo sicer za pravilno delovanje dnevno potrebuje le majhno količino joda.


Kuhinjska sol, ki jo lahko dobite v podjetju Salinen Prosol d.o.o., je dobila ime po slavnem Levstikovem junaku Martinu Krpanu, ki se je očitno dobro zavedal, kako dragocena je, zato je z njo tudi trgoval.

Sol Martin Krpan

Kuhinjska jodirana morska sol Martin Krpan - pridih Sredozemlja v vaš dom

Martin Krpan je pridobljena po naravnem postopku - z izparevanjem morske vode na sredozemskih solinah je nastala naravna morska sol. Toplota sonca in moč vetra sta počasi in vztrajno oblikovala kristale morske soli.


Ker pa je morska skladiščena pod milim nebom, jo je za namen prehrane ljudi treba očistiti vseh primesi in nečistoč. To dosežemo s splakovanjem, ki mu sledi sušenje soli s prepihovanjem vročega zraka. Takrat je še groba, ko pa jo zmeljemo, nastane fina kuhinjska morska sol. V fazi pakiranja pa se morska tudi jodira in na prodajne police prispe kot jodirana kuhinjska sol.

Kuhinjska sol Martin Krpan je dobra morska sol

Skrbno pakirana kuhinjska sol Martin Krpan ohranja svojo moč in poudarja popolnost vaših jedi. Ne samo v vašo hrano, tudi v vaš dom bo prinesla toploto mediteranskega sonca in svežino vetra. Uporabljajte jo vsak dan in okusite njeno čistost, moč in energijo. Privoščite sebi in drugim dobro sol - pri nas vas čaka kuhinjska morska sol Martin Krpan.

Vabljeni na našo spletno stran!

Salinen Prosol d.o.o. | Martin Krpan, 7001, kuhinjska, morska, jodirana sol - povezave do naše spletne strani: