Vrtalnik Makita akumulatorski oz. baterijski je kakovosten in zanesljiv

Vrtalnik je nepogrešljiv kos orodja v vsakem domu, Makita vrtalniki pa spadajo med najboljše in najbolj iskane vrtalnike. Akumulatorski vrtalnik Makita in baterijski vrtalniki ostalih priznanih proizvajalcev imajo pred električnim orodjem kar nekaj prednosti, čeprav je za nekatera dela bolje izbrati električni udarni vrtalnik, saj bi bil akumulatorski prešibak. V vsakem primeru vas vabimo, da si ogledate našo ponudbo akumulatorskega in električnega orodja, kjer boste našli zmogljive in zanesljive vrtalnike in še veliko več. Naša ponudba je dostopna na spletni strani, kjer lahko v samo nekaj kratkih in enostavnih korakih naročite željene artikle že danes, mi pa bomo poskrbeli, da bo naročeno blago v čim krajšem času na vašem naslovu.

PROFESIONALNI VRTALNIKI IN VIAČNIKI Z AKUMULATORJEM

Kateri vrtalnik izbrati?

Pred nakupom vrtalnika je vsekakor dobro premisliti, za kakšno delo boste uporabljali vrtalnik. Za marsikoga se zdi električni udarni vrtalnik preveč profesionalen in težak za uporabo, zato se marsikateri povprečni kupec odloči za akumulatorsko orodje. Res je, da imajo baterijski vrtalniki tudi svoje prednosti, vendar pa se ne obnesejo najbolje za vsako vrsto dela. Če mislite vrtati v beton, potem morda akumulatorski vrtalnik Makita ali vrtalnik katerega drugega proizvajalca, ki deluje na akumulator, morda ni najboljša ideja. Rezultat dela bo verjetno slab, pa ne le to. Tudi vrtalnik lahko na takšen način uničite. Zato je za vrtanje v beton najboljša rešitev električni, če pa boste vrtali v kovino, se bo odlično odrezal tudi akumulatorski. Izberite, torej, primeren vrtalnik, ki bo prilagojen naravi dela.

akumulatorski vrtalnik

Na kaj je potrebno biti pozoren pri izbiri vrtalnika?

Ko se odločate za nakup, pozornost posvetite hitrosti vrtenja. Ta je zelo pomembna pri samem vrtanju. Makita vrtalniki so izredno kakovostni in napredni ter imajo vsaj dve prestavi oziroma hitrosti. Tako boste lahko brez težav prilagodili hitrost vrtenja in vijačenja. Med najbolj iskane in uporabne vrtalnike za domačo uporabo sodijo akumulatorski oziroma baterijski, ki so veliko bolj priročni kot električni. Takšni vrtalniki so ne le lažji, temveč tudi manjši, zato boste lažje dostopali do težje dostopnih mest, za samo pa ne boste vlekli naležnega kabla. Makita vrtalniki so opremljeni z zelo kvalitetnimi in vzdržljivimi baterijami, ki bodo zdržale kar nekaj časa. Novi modeli so opremljeni tudi s hitrimi polnilniki, zato so Makita vrtalniki in ostali vrtalniki, ki delujejo na baterijo, napolnjeni v hitrem času.

Izberite najboljši vrtalnik

Če iščete dober vrtalnik, potem pri izbiri bodite pozorni na določene stvari, kot so na primer dodatna oprema. Dober vrtalnik bo opremljen tudi z dodatnim ročajem za udarno vrtaje ali za vijačenje. Dober vrtalnik ima najmanj dve hitrosti, ki jih lahko poljubno regulirate oziroma ima spremenljivo nastavitev hitrosti vrtenja. Pomembno je tudi, da ima vrtalnik možnost samodejnega zategovanja glave, saj to omogoča enostavno menjavo svedrov in izvijačev. Če ste se odločili za akumulatorski vrtalnik, preverite kakšno baterijo ima. Najboljše je izbrati takšno orodje, ki ima litij-ionsko baterijo z veliko zmogljivostjo in dober polnilnik za hitro polnjenje.

Makita električni vrtalniki

Akumulatorsko orodje v primerjavi z električnim

Čeprav je električno orodje klasika, se vedno več posameznikov in mojstrov odloča za akumulatorsko orodje. Med njimi še posebno prednjačijo Makita vrtalniki. Ko govorimo o orodju, lahko rečemo, da predstavlja akumulatorsko orodje izredno hitro razvijajoč se segment. Vse več uporabnikov se odloča za tovrstno orodje, predvsem zaradi praktičnosti, pa tudi zaradi cene. Delo z akumulatorskim orodjem zahteva manj priprav, je lažje in tišje ter hitrejše, saj za delo ne potrebujete kablov in podaljškov. Edina stvar, za katero morate poskrbeti pri akumulatorskem orodju je, da je akumulator napolnjen in pripravljen za uporabo. Vrtalniki akumulatorski praktično ne potrebujejo vzdrževanja, zato so odlična rešitev za vse, ki iščete kakovostno orodje.