Baterijski vrtalnik prinaša številne prednosti

Baterijski vrtalnik predstavlja nepogrešljivo orodje pri raznovrstnih vsakodnevnih opravilih tako znotraj hiše ali stanovanja, kot tudi v njuni okolici. Klasični baterijski udarni vrtalniki so včasih za povprečnega potrošnika preveč »profesionalni«, zato marsikdo razmišlja o nakupu baterijskega. Za domačo uporabo, še zlasti za vijačenje in vrtanje manjših lukenj, so baterijski vrtalniki priročnejši in uporabnejši, saj so lažji in manjši, za njimi pa se ne vleče včasih neroden kabel. Njihova največja slabost je, da se baterija razmeroma hitro sama izprazni. To pomeni, da se lahko zgodi, če vrtalnika ne uporabljamo prav pogosto, da bo prešibka ravno takrat, ko bi ga želeli uporabiti, pa ga ne boste mogli. Boljši modeli imajo priložen hitri polnilnik, s katerim je baterija polna tudi prej kot v uri. Če imate še dodatno baterijo, pa to pomeni, da lahko delate z vrtalnikom tako rekoč neprekinjeno.

baterijski udarni vrtalnik makita

Baterijski vrtalnik - nakup zahteva nekaj premisleka

Nakup vrtalnika se zdi dokaj preprosto opravilo, saj so si na videz vsi podobni. Preden se odločite za nakup baterijskega vrtalnika, dobro premislite, za kaj ga boste rabili. Večjih obnovitvenih del z baterijskim vrtalnikom ne boste opravili tako kakovostno kot z udarnim, po drugi strani pa bi bil lahko kakovosten baterijski vrtalnik Makita povsem dober pomočnik v času, ko je stanovanje opremljeno in je treba le tu in tam dodati ali popraviti kakšno malenkost. Razlike v ceni so velike, a dober baterijski udarni vrtalnik lahko dobite že po zelo ugodni ceni.


Če želite iz trgovine prinesti domov kakovosten in sodoben baterijski vrtalnik, mora ta imeti naslednje lastnosti:

  • dve mehanski hitrosti: majhno za vijačenje in veliko za vrtanje;
  • dodaten ročaj za udarno vrtanje ali za zahtevno vijačenje;
  • spremenljivo nastavitev hitrosti vrtenja za optimalno hitrost dela;
  • samodejno zategovanje glave, ki omogoča preprosto zamenjavo svedrov in izvijačev;
  • vrtalno glavo za svedre s premerom do 13 milimetrov;
  • litij-ionsko baterijo z veliko zmogljivostjo, da se počasi sama izprazni, ter sodoben polnilnik (napolni prazno baterijo prej kot v eni uri) pri baterijskih vrtalnikih;
  • tri metre dolg električni kabel in teža do tri kilograme pri udarnih vrtalnikih.

Baterijski vrtalnik Makita za vsakega uporabnika

Ko gre za baterijski udarni vrtalnik, največkrat izbiramo med dvema proizvajalcema - Makita in Dewalt. Oba proizvajalca ponujata širok razpon - od modelov primernih za hobi uporabo do modelov za domače mojstre ter vse do najbolj vzdržljivih (Heavy duty) modelov za profesionalno uporabo.

AKCIJA BATERIJSKIH VRTALNIKOV MAKITA IN ELEKTRIČNEGA ORODJA


Baterijski vrtalniki Makita se ločijo na dve podkategoriji, in sicer LXT in CXT. LXT predstavlja znano in najbolje prodajano linijo orodja, ki deluje na 18 V. CXT pa so novejša orodja, kompaktna in lahka na 10,8 V. Dejstvo je, da ima Makita baterijski vrtalnik za vsega uporabnika - od domačega mojstra do največjega profesionalca.


Poleg Makite pa je priljubljen tudi baterijski vrtalnik Dewalt. Medtem ko Makita predstavlja kakovostnega, izjemno inovativnega japonskega proizvajalca, je Dewalt ameriška blagovna znamka, ki se leto za leto uveljavlja kot priznana vodilna proizvajalka orodja. Že res da je Dewalt z baterijskim orodjem začel s precejšnjim zamikom, a je kmalu prehitel vso konkurenco. Dandanes sta oba, tako Makita kot Dewalt, veliki multiinacionalki, ki proizvajata svoje orodje po celem svetu.


Odgovor na vprašanje, kateri baterijski udarni vrtalnik je boljši, ni lahek. Tako Makita kot Dewalt imata svoje prednosti. Dewalt je znan po svojem izjemnem robustnem in vzdržljivem ohišju, Makita pa svoj dizajn odlikuje s izjemno in kratko obliko. Oba sta tehnološko zelo napredna. Mogoče lahko pretehta servis orodja, namreč Makita ima po vsej Sloveniji pooblaščene serviserje, garancijo pa uveljavljate na sedežu Makite v Ljubljani. Dewalt ima v Sloveniji samo en pooblaščen servis, kjer uveljavljate tudi garancijo.

najboljši baterijski vrtalnik

Ob vsem povedanem pa moramo upoštevati tudi naslednje. V praksi se je namreč pokazalo, da kupci najpogosteje izberejo orodje tistega proizvajalca, katerega so že uporabljali. V podjetju Prokraft smo prepričani, da boste pri nas našli najboljši baterijski udarni vrtalnik za vas.