Električni kotni vrtalnikElektrični vrtalnik - cena in pregled spletne ponudbe Prokraft

Električni vrtalniki, ki jih imamo v naši ponudbi Prokraft, so v številnih izvedbah in z različnimi tehničnimi lastnostmi. V naši ponudbi imamo poleg odličnih električnih izvedb tudi akumulatorske, ki se razlikujejo predvsem v tem, da svojo energijo za neposredno delovanje uporabljajo iz priložene akumulatorske baterije in ne iz omrežne napeljave. Akumulatorski vrtalniki so odlični za delo na terenu in na mestih oz objektih, kjer ni dostopa do električnega omrežja, medtem ko so električne izvedbe idealne na »stacionarnih« delovnih mestih, kjer se lahko uporablja energija neposredno iz omrežja. V naši široki ponudbi akumulatorskih in električnih vrtalnikov imamo tako namizne, diamantne, kotne vrtalnike, udarne, kot tudi klasične ročne izvedbe ter tudi odlične in visoko zmogljive magnetne naprave, ki potrebujejo za izdelavo zelo preciznih izvrtin tudi v najtrše materiala veliko manj energije in veliko manj časa od klasičnih. Vsi izdelki, v naši ponudbi imajo garancijo v obsegu, kot jih priznava proizvajalec, katero lahko uveljavljate v našem podjetju ali pri pooblaščenem servisu proizvajalca izbranega orodja.

Električni udarni vrtalniki

V naši ponudbi imamo odlične udarne - imenovane tudi vibracijske udarne vrtalnike priznanih proizvajalcev Black & Decker, DeWalt, Makita, Milwaukee in Stanley, različnih tehničnih lastnosti in zmogljivosti. Le ti imajo različne dimenzija kladiva in različne razpone vpenjalne glave in so primerni za različne trdote materiala in zahtevnosti vrtanja. Za profesionalno uporabo in zahtevnejše vrtanje v beton, kovino ali les in čim hitrejše dokončanje opravil priporočamo dvohitrostni ali udarni vrtalnik z nastavljivo hitrostjo z levim in desnim delovanjem ter avtomatsko blokado vretena. Da bo delo potekalo udobno in varno naj bo izbor udarnega vrtalnika z visoko odpornim vendar lahkim mehanizmom ter udobnim in nedrsečim oprijemom ročaja, kateri imajo tudi možnost dodatne nastavitve stranskega ročaja. V naši ponudbi je mogoče izbrati odlične električne udarne vrtalnike, vrhunskih - že omenjenih proizvajalcev različnih lastnosti in zmogljivosti, ki so v cenovnem razponu od 49 do 422 EUR, med katerimi so nekateri od njih tudi v akcijski ponudbi.

Električni udarni vrtalnik cenaElektronski oz električni kotni vrtalniki DeWalt in Makita

Kotna izvedba je s svojo kompaktno obliko posebej prilagojena za enostavno rokovanje in delo v ozkih, nedostopnih in prostorsko omejenih mestih. Njihova držala so oblikovana tako, da imajo roki dosegljiva stikala na držalu, s katerimi jih lahko preprosto uporabljamo. Sama oblika držal podpira naravno obliko roke in tako zagotavlja dober oprijem ter varuje uporabnika pred utrujenostjo pri dolgotrajni uporabi. V naši ponudbi je mogoče izbrati odlične izvedbe z vgrajeno LED delovno lučko, vrtljivim stikalom za pred-nastavitev števila vrtljajev in možnostjo namestitve stranskega ročaja. Skupna lastnost tovrstnih električnih oz elektronskih vrtalnikov v naši ponudbi je ta, da imajo vsi:

  • hitro vpenjalno glavo,
  • nastavljiv premer vpenjanja,
  • ozko ohišje,
  • večjo moč in večje število vrtljajev ter
  • nizko težo.


Na ta način lahko izvajamo učinkovito delo tudi na posebnih in slabše dosegljivih mestih. Zaradi njihovih povečanih zmogljivosti in večje hitrosti vrtljajev, optimizirane oblike in vgrajenih specifičnih elektronskih komponent je njihova cena v tržišču nekoliko višja od ostalega klasičnega ročnega orodja.

Namizni, diamantni, ročni električni vrtalniki in magnetne vrtalne naprave

V naši ponudbi imamo poleg omenjenih udarnih tudi naslednje specifične električne vrtalnike, za zahtevnejšo in domačo uporabo:

  • namizni, s katerimi je možno preprosto, vendar zelo natančno upravljanje, njegova zmogljivost pa je zaradi sistema Constant-Electronic stalna, ne glede na trdoto materiala;
  • diamantni, za suho in mokro delo z RCD izklopnikom, ki varuje uporabnika pred nevarnostjo električnega udara, z opozorilno lučko za prikaz preobremenitve in večstopenjskimi mehanskimi nastavitvami vrtljajev
  • klasični, različnih zmogljivosti in tehničnih lastnosti priznanih, proizvajalcev, kot so: Black & Decker, Bosch Professional, Dewalt in Makita, med katerimi so številni v akcijski ponudbi
  • ter magnetne vrtalne naprave s sistemom za sprostitev rezalnika z glave brez orodja, z močnim elektromagnetom za precizno vrtanje lukenj.