Makita puhalnik za listje za zanesljivo vsakdanjo uporabo

Makita puhalniki so priročni za vsakdanje vzdrževanje vrta in okolice hiše. Še pred nekaj leti so se jih posluževali predvsem profesionalni vrtnarji ali vzdrževalci, danes pa so cenovno mnogo bolj dostopni vsakomur. Zaradi preproste uporabe in zanesljivost je njihova priljubljenost hitro zrasla, primerni pa so za asfaltirane ali zelene površine.AV PROGRES d.o.o. nudi vrhunsko izbiro Makita puhalnikov za listje, uporabnikom pa so na voljo tako električni ali akumolatorski pripomočki.

Kako delujejo akumulatorski in električni puhalniki za listje?

Puhalnik Makita je namenjen ali za razpihovanje ali za sesanje suhega listja. Uporabnik med različnima funkcijama naprave lahko preklaplja po želji. Puhanje je namenjno predvsem odstranjevanju listja ali umazanije iz težko dostopnih ali ozkih krajev, kot so žlebovi. Makita puhalniki niso namenjeni za sesanje vode, zemlje ali vlažnih vrtnih odpadkov, niti za sesanje večjih ali trših predmetov.

Osnovani so tako, da je raven hrupa nizka in neškodljiva za sluh. Za uporabnika opravijo večino utrujajočega dela, novejši puhalniki za listje, ki jih nudi spletna trgovina Prokraft pa so lažji kot predhodni modeli in prijaznejši za hrbet. Puhalniki so ergonomsko oblikovani in opremljeni z gumijastimi vložki, da je oprijem udobnejši in se roka z daljšo uporabo manj utrudi. Zagon je pri povprečnih modelih takojšnji, opremljeni pa so z zaščito proti preobremenitvi akumulatorja. Usmerja pa se jih s preprostih tri-stopenjskim stikalom.

akumulatorski puhalnikipuhalnik za listje makita

Raznovrstni nameni za uporabo učinkovitih Makita puhalnikov za listje

Puhalnike za listje - električne, akumulatorske ali bencinske - je mogoče uporabljati za raznolike potrebe. Prvotni namen puhalnikov za listje je morda hitro in učinkovito pometanje dvorišča, vendar jih uporabniki lahko enako uporabijo tudi za sušenje avta po pranju. Poleg tega so Makita puhalniki izjemno uporabni predvsem za čiščenje žlebov, ki je lahko sicer težko in dolgotrajno. Delo je opravljeno hitro in učinkovito. Nevarnost padca ob daljšem in mučnem drgnjenju žlebov na (majavi) lestvi je zmanjšana.

Puhalniki za listje so enako uporabni za snežne razmere. Ob snežnem naletu je mogoče zgodnji, suhi sneg hitro razpršiti. Povprečno bodo ob odstranjevanju snega ostale vodene luže, ki ob mrzlem zimskem vremenu lahko hitro zaledenijo. Makita puhalnik bo poleg odstranjevanja snega, tla istočasni tudi sušil s segretim zrakom.

Električni puhalniki so odlični za majhne in srednje velike vrtove

Električni puhalniki Makita so zasnovani za vsakdanjo uporabo na domu. Oblikovani so tako, da bi bilo upravljanje čim bolj preprosto za vsakogar, sama oblika pa omogoča lažji prijem. Velika večina modelov električnih puhalnikov ima na voljo tudi opcijo sesanja; opremljeni so z odstranljivo vrečko za prah podobno kot jo najdemo tudi pri navadnih domačih sesalcih. Pred nakupom je potrebno pozornost nameniti velikosti dvorišča ali vrta. Pri električnem puhalniku za listje je uporabnik namreč vezan prek napajalnega kabla na vtičnico. Za veliko površino so priporočeni močnejši bencinski ali akumulatorski puhalniki za listje.

PREVERITE TUDI OSTALO PONUDBO ORODIJ MAKITA

Akumulatorski puhalniki Makita odstranijo vso trdovratno umazanijo

Predvsem za večje zunanje površine se je najbolje poslužiti puhalnikov za listje, saj bi bilo samo pometanje ali grabljenje naporno in bi vzelo preveč časa. Akumulatorski puhalniki Makita niso vezani na električne vtičnice in jih lahko prosto nosimo tudi čez daljše razdalje. Glede na velikost površine, na kateri bodo uporabljeni, se je smiselno odločiti o moči akumulatorskega puhalnika. Močnejši modeli so nekoliko dražji, vendar je mogoče z njimi odstraniti tudi že zasušeno ali sveže mokro ter na tla prilepljeno listje. Močan tok zraka, ki dosega hitrost tudi do 200km/h, enostavno odnese tako odpadlo listje kot pokošeno travo ali drugo umazanijo. Posebej če bi imel uporabnik težave z trdovratnim ali preštevilnim odpadlim listjem, se investicija v akumulatorski puhalnik splača.

Sodobni akumulatoski puhalniki Makita so primerljivo zmogljivi kot okolju manj prijazni bencinski puhalniki. Akumulatorski puhalnik napaja zamenljiva baterija z dolgo življenjsko dobo. Uporabnik lahko izbira med različnima načina delovanja - ekološki način, ki omogoča uporabo za daljše delovanje in način z maksimalno močjo, ki je namenjen hitrim in učinkovitim posegom na težavnih predelih. Več nahttps://www.prokraft.si/