Električni vrtalnik - kateri vrtalnik izbrati: Bosch, DeWalt ali Metabo?

Električni vrtalnik DewaltElektrični vrtalnik je pomemben v vsaki industriji, še predvsem lesni in kovinski. Prav tako se zelo pogosto uporablja v gradbeni industriji in domačih delavnicah. Kateri električni vrtalnik izbrati je najbolj pomembno vprašanje vsakega podjetnika in obrtnika. Na trgu je čedalje večja ponudba med seboj izredno konkurenčnih orodij. Kateri električni vrtalnik je pravi za posamezno industrijo ali obrt ni tako očitna odločitev, kot se zdi na prvi pogled. Pravilna izbira pravega orodja ni odvisna le od njegovih zmogljivosti in moči, temveč tudi od mnogih drugih dejavnikov znotraj industrije, obrti oz vrste rabe, katere je priporočljivo dobro poznati in pretehtati pred odločitvijo za nakup točno določenega orodja. Da bi se pravilno odločili, kateri električni vrtalnik izbrati, da bo čimbolj ustrezal našim specifikam, ki so pomembne za posamezno vrsto dela in rabe, lahko začnemo s preverjanjem tehničnih lastnosti posameznega orodja. Te najpogostejše tehnične lastnosti so razpon vpenjalne glave, nazivna poraba moči v W, delovna moč v W, nazivno število vrtljajev, nazivni vrtilni moment, največji navor, opcija spremembe smeri vrtenja, zmogljivost vrtanja v les oz kovino (aluminij, jeklo, itd.), priključni navoj vretena, idr. Zaradi specifičnih potreb ali posebnih delovnih pogojev je lahko v posameznih individualnih primerih izrednega pomembna je tudi dimenzija in teža orodja, še posebno v primerih, če se mojstri rokujejo z orodjem večino delovnega časa.

Kateri električni vrtalniki so najbolj učinkoviti, varni in ekonomični?

Kljub temu, da sta učinkovitost in ekonomičnost izredno pomembna, ne smemo spregledati najpomembnejšega kriterija: varnost pri delu. Razni dodatki, kot so kljuka za obešanje na pas, ergonomsko oblikovano držalo, vzdržljivo in robustno aluminijasto ohišje orodja so lahko pomemben varnostni element, ki se ga mogoče sprva nismo niti zavedali. Za optimalno doseganje varnosti na delovnem mestu je še kako pomembno, da je naše orodje oblikovano tako, da omogoča čimbolj precizno in varno rokovanje, ta kriterij je še posebno pomemben pri močnejših delovnih orodjih, saj so vibracije še večje, zato je pravilno oblikovan ročaj z proti-drsnimi elementi lahko ključnega pomena za varnost pri delu. Poleg učinkovitosti in varnosti je pomembna tudi ekonomičnost. Ekonomičnost pomeni, da izberemo tisti električni vrtalnik Metabo, Makita, Bosch, DeWalt, Black & Decker, itd, kateri je dovolj vzdržljiv, hkrati pa ima ustrezna varovala, ki ob izpolnjenih pogojih ustavijo njegovo delovanje. Eden takih je vrtalnik Bosch, ki s s svojim ECP - Electronic Cell Protection izključi orodje takrat, ko mu grozi preobremenjenost ali pregretost. Sicer bi si lahko kdo mislil, da to ni učinkovito ali ekonomično, vendar ob dejstvu, da imajo električni vrtalniki s takim varnostnim sistemom bistveno daljšo življenjsko dobo, od orodij, ki te funkcije nimajo.

Kateri električni vrtalnik izbratiOdlično orodje v spletni trgovini Prokraft

V naši spletni trgovini smo specializirani za ponudbo vseh vrst električnega orodja, tako za profesionalno, kot tudi domačo rabo, najboljših proizvajalcev, kot so Black & Decker, DeWalt, Milwaukee , Metabo, Stanley in številni drugi. Izbor je mogoče posameznega orodja, priporočamo pa tudi ogled setov in akcijsko ponudbo, kjer si lahko zagotovite odlično ceno vrhunskega orodja, tudi v kompletu.

Električni vrtalnik Makita 6305 - opis izdelka v naši ponudbi

Električni vrtalnik Makita 6305 ima naslednje tehnične lastnosti: poraba 850W, število vrtljajev - prosti tek 1.300 min-1, razpon vpenjalne glave 2 - 13 mm, zmogljivost vrtanja v jeklo Ø 13 mm in v les 30 mm. Električni vrtalnik 6305 ima zvočni tlak 94 dB(A) in glasnost 95 dB(A), ter vibracije pri vrtanju v kovino 2,5 m/s². Njegove dimenzije so 346 x 84 x 152 mm in tehta po EPTA 2,8 kg. Za varno rokovanje je opremljen z ergonomsko oblikovanim gumiranim ročajem, kateri omogoča dober oprijem in odličen nadzor nad orodjem, njegova dvojna izolacija, pa preprečuje poškodbe pri delu zaradi električnega udara.

Več o baterijskem vrtalniku 18v:https://www.vsi.si/prokraft/baterijski-vrtalnik-18v

BOSCH BATERIJSKI VRTALNIKI

KOTNI BRUSILNIKI