Katere so ključne lastnosti modernih kuhinj?

Moderne kuhinje se lahko pohvalijo z določenimi karakteristikami, ki jih nekoliko starejše kuhinje še niso imele. Prva lastnost modernih kuhinj je ta, da so moderne kuhinje navadno nekoliko večje. Vendar slednje spet ne pomeni, da v majhen prostor ne moremo postaviti moderne kuhinje, vsekakor pa moramo biti nekoliko bolj iznajdljivi.

Moderne kuhinje s kuhinjskim otokom

Katere barve za kuhinjo boste pa vi izbrali?

Moderne kuhinje dan danes najdemo v najrazličnejših barvah ter materialih. Zelo pogosto se stranke odločajo za kombinacijo belih front elementov v kombinaciji z lesenimi elementi v kuhinji. Če je prostor, ki je namenjen kuhinji, majhen, je dobro, da se odločamo za svetle barve kuhinje ter tako poskrbimo, da prostor nekoliko optično povečamo. Če je prostor dovolj veliko se lahko odločamo tudi za nekoliko temnejše barve elementov, saj je prostor dovolj velik, da kljub temni barvi kuhinje, zadiha. Pomembna pa ni le barva kuhinjskih elementov, pač pa se moramo odločiti tudi, kakšne bodo barve sten v kuhinji. Barve sten v kuhinji naj bodo takšne, da bodo dobro sovpadale s samo barvo kuhinje in jo celo nekoliko poudarile. Poleg barve sten v kuhinji je potrebno razmisliti tudi o kuhinjskem pultu. Za zelo uporabnega se je izkazal kamnit pult, ki je odporen tako na udarce kot na packe in je posledično izjemno enostaven za vzdrževanje a hkrati trajen.

Kuhinjski otok ponuja veliko delovne površine in shranjevalnega prostora

V modernih kuhinjah se velikokrat odločamo za namestitev kuhinjskega otoka. Kuhinjski otok predstavlja izjemno priročno in veliko delovno površino, poleg tega pa ponuja tudi obilico shranjevalnega prostora, ki ga lahko izkoristimo za shranjevanje posode, kuhinjskih pripomočkov in živil, ki jih ni potrebno shranjevati v hladilniku. Vsi pa se zavedamo, da prostora za shranjevanje pravzaprav nikoli ni dovolj, zato v modernih kuhinjah priporočamo tudi namestitev t.i. ”izvlečnih shramb”, ki ponujajo obilico enostavno dostopnega prostora, kamor lahko shranimo živila. Poleg izvlečnih shramb in kuhinjskega otoka se dan danes veliko ljudi odloča za moderne kuhinje s šankom. Šank lahko s pridom uporabimo ob druženju z družino ali prijatelji, velikokrat pa šank prevzame tudi vlogo zajtrkovalnika.

V moderni kuhinji moramo poskrbeti tudi za smiselno postavitev

Pri načrtovanju moderne kuhinje se lahko določimo za različne oblike kuhinje. Velikokrat se stranke odločijo za linijsko kuhinjo s kuhinjskim otokom, poleg tega pa se lahko odločimo tudi za kuhinjo v obliki čkrke L ter celo za kuhinjo v obliki črke U. Pri načrtovanju moderne kuhinje moramo biti pozorni tudi na t.i. ”delovni trikotnik”. Gre za razmerje med kuhinjskim delom, pomivalnim delom in hladilnikom. Našteti deli si morajo slediti v logičnem sosledju, med njimi pa naj bo dovolj prostora za odlaganje stvari, ki jih uporabljamo med kuhanjem, vendar ne preveč, saj mora biti na primer pipa enostavno dostopna tudi, kadar smo za štedilnikom.

Moderne kuhinje s kuhinjskim šankom

Moderne kuhinje priznanih proizvajalcev Alples in Dankucken

V salonu pohištva Prevc ponujamo izjemno kvalitetne kuhinje priznanih izvajalcev Dankuchen in Alples. Kuhinje so kakovostne, izdelane iz trpežnih in trajnih materialov, poleg tega pa lahko moderne kuhinje popolnoma prilagodimo vašim željam in prostoru, ki ste ga namenili kuhinji. Pred naročilom kuhinje Alples ali Dankuchen bomo skupaj z vami izdelali načrt kuhinje ter tako poskrbeli, da boste natančno vedeli, kakšno kuhinjo naročate, poleg tega pa lahko s pomočjo načrta ugotovite ali je želena kuhinja res takšna, ki bo najbolje ustrezala prostoru, ki je kuhinji namenjen in ali so materiali, ki ste jih izbrali res materiali, ki jih želite.

Za več vprašanj smo vam dosegljivi tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem natančno odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam pred naročilom moderne kuhinje še zastavljajo in vam tako pomagali pri odločitvi.