Pošlji povpraševanje

Izbira vhodnih vrat mora biti glede na veliko ponudbo, dobro premišljena

Vhodna vrata, ki so danes na tržišču so izdelana iz PVC-ja, lesa ali iz aluminija. Vsi materiali imajo določene prednosti in slabosti, zato vam priporočamo, da si vzamete čas in dobro raziščete ter premislite katera vrata bi najbolj izpolnila vaša pričakovanja in želje. Vhodna vrata morajo v prvi vrsti poskrbeti za varnost vašega doma, ne smejo povzročati toplotnih izgub, nenazadnje pa morajo vašemu domu izboljšati estetski videz.

Vhodna vrata iz aluminija so zelo stabilna in odporna v primerjavi z vrati iz lesa ali PVC-ja

Vrata iz aluminija odlikuje trdnost in stabilnost ter dolga življenjska doba. Zaradi gladke ravne površine so enostavna za vzdrževanje in čiščenje zato brez vašega večjega napora dolgo časa ohranijo lep videz. Ker so aluminijasta vrata tako stabilna, so dobavljiva tudi v zelo velikih velikostih, ki so primerna za razne mogočne zgradbe. Njihove pomanjkljivosti se kažejo v slabši toplotni izolativnosti in višji ceni. Lesena vhodna vrata so še vedno zelo priljubljena, saj je les zaradi svojega izgleda zelo priljubljen material, ki daje občutek domačnosti in topline. Najboljša lastnost lesenih vhodnih vrat je zagotovo odlična toplotna izolativnost. Lesena vrata so odličen izolator in zagotavljajo najmanjše toplotne izgube. Ker je les naravni material, se pod vplivom različnih dejavnikov skozi čas spreminja. Tako lahko pride zaradi krčenja in raztezanja materiala do deformacij, ki lahko povzročijo kup težav. Od vseh tipov vrat, so lesena vrata najzahtevnejša za vzdrževanje, saj jih je potrebno periodično obnavljati. Glede na to, da se lahko barvajo, je izbira barv skoraj neomejena, kar je velika prednost lesenih vrat. So okolju prijazna, saj jih lahko recikliramo in tako prispevamo k čistejšemu okolju. Pri lesenih vratih obstaja tudi nevarnost, da se v njih zaredijo lesni zajedavci, ki jih postopoma uničijo. Njihova slabost je tudi to, da niso požarno varna. Vhodna vrata iz PVC-ja so vzdržljiva in imajo dolgo življenjsko dobo. So dobro toplotno in zvočno izolativna ter enostavna za vzdrževanje in čiščenje. Njihova največja pomanjkljivost je zagotovo možnost deformacije, ki je posledica krčenja in raztezanja materiala iz različnih razlogov. V današnjem času, ko smo ljudje čedalje bolj ekološko osveščeni, igra pomembno vlogo pri odločitvi za nakup vrat tudi možnost recikliranja, ki ni mogoča za PVC material. Pri PVC vratih ste tudi omejeni z izbiro barv, v serijski proizvodnji je večino vrat bele barve, po naročilu pa se sicer lahko običajno odločate med barvami po standardni RAL lestvici.

alu vhodna vrataALU vhodna vrata

Vhodna vrata imajo lahko različne sisteme zaklepanja, ki odlično poskrbijo za varnost doma

Stavbno pohištvo se v zadnjem času hitro razvija, največji napredek se kaže pri varnosti oziroma pri sistemih zaklepanja in nadzorih pristopa. Krmiljenje vhodnih vrat lahko poteka na različne načine: s prstnim odtisom, kodo, telefonom, kartico, daljinskim upravljalcem, preko domofona. Vhodna vrata na prstni odtis niso več nobena posebnost, prej bi se lahko reklo, da je čitalec prstnih odtisov že standardna oprema vhodnih vrat. Elektronski sistemi zaklepanja imajo veliko dobrih lastnosti, ki so preprosta uporaba, dolga življenjska doba sistemov in odlična varnost. Še vedno pa med ljudmi obstaja malo dvoma glede sodobne tehnike zaklepanja, ki se nanaša na varnost elektronskih ključavnic, zanesljivost in njihovo ceno. Njihova varnost je popolnoma primerljiva s klasičnimi mehanskimi ključavnicami, investicija je na začetku res malo višja vendar se povrne, saj nimate nobenih stroškov z izdelovanjem novih ključev v primeru, da se poškodujejo ali če jih izgubite, prav tako ni potrebno nikoli menjati cilindrov, saj se ne obrabljajo. Pomanjkljivost elektronskih sistemov zaklepanja je samo njihova odvisnost od napajanja z elektriko. Ta problem je rešljiv s pomočjo akumulatorjev, ki imajo shranjeno električno energijo za nekajdnevno delovanje. V primeru, da ima elektronski sistem zaklepanja baterijsko napajanje, pa izpad elektrike nikakor ne vpliva na njihovo delovanje. Elektronski sistemi zaklepanja so primerni za vgradnjo v vse vrste vrat.