Pošlji povpraševanje

Pestra ponudba živil brez glutena v trgovini Norma

Vse več ljudi na svetu se sooča s težavami ob zaužitju glutena. Lahko gre za minimalne težave, kot je na primer glavobol ali pa za zelo resne težave, kot je na primer celiakija. Ne glede na to, kakšne vrste težav imamo, je v primeru le-teh najbolje, da se glutenu popolnoma izognemo in tako poskrbimo za svoje zdravje.

Kaj bo danes za kosilo?

Vendar kaj pravzaprav je gluten?

Kaj je gluten?

Gluten je rastlinska beljakovina, ki jo vsebujejo pšenica (pa tudi vsa njena sorodna žita, kamor štejemo piro, kamut, tritikale, bulgur ali njihove križane vrste), rž in ječmen, torej tudi večina vrst kruha in drugih žit. K sreči pa ne tudi vsi predstavniki te velike družine. Glutena namreč ne vsebujejo divji riž, koruza, ajda, proso, amarant, kvinoja ter sojino in sončnično seme in jih tako lahko uživajo tudi bolniki s celiakijo.

Na kaj moramo biti pozorni, ko se lotimo brezglutenske diete?

Preden se lotimo brezglutenske diete moramo natančno preučiti živila, ki jih želimo uporabljati v svojem vsakdanu. Velikokrat se zgodi, da živilo na prvi pogled ne vsebuje glutena, pa se bo kasneje izkazalo, da se je gluten skrival v kakšnem od aditivov, ali pa je bila na primer koruzna moka pakirana v isti pakirnici kot pšenica in je prišlo do navzkrižne kontaminacije.

Živila brez glutena

Vsak proizvajalec, ki z besedo ali sliko izreka, da je izdelek brez glutena, mora imeti za to narejene laboratorijske analize.

V spletni trgovini Norma smo za lažje iskanje brezglutenskih živil ustvarili kategorijo »Brezglutenska hrana«, kjer so zbrani vsi izdelki brez glutena.

Žitarice brez glutena za pripravo zajtrka lahko naročite tudi v spletni trgovini Norma

V trgovini Norma ponujamo pester nabor živil brez glutena. Na naši spletni trgovini lahko naročite žitarice brez glutena ali pa se odločite z druge kosmiče brez glutena in tako poskrbite za odličen in zdrav zajtrk. Ponujamo tudi pester nabor testenin brez glutena, posegate pa lahko še po nekaterih napitkih brez glutena.

Za vse, ki radi ustvarjate domače slaščice, smo v Normi pripravili poseben kotiček, ki smo ga poimenovali ”Vse za peko brez glutena”, kjer lahko najdete številna živila brez glutena, da bo tudi peka doma popolnoma brezskrbna.

Bio prodajalna Norma