Vse brez glutena - kako spremeniti življenje

Življenje brez glutena je za marsikoga nuja, saj je njegovo telo enostavno preobčutljivo, a z brezglutensko hrano se mnogi spogledujejo tudi zato, ker želijo živeti bolj zdravo in imeti več energije. Brezglutenska hrana dokazano prinaša boljše počutje in manj napetosti po obroku. Živil brez glutena je na trgovskih policah vse več, a še vedno so razdrobljeni pri različnih ponudnikih. V trgovini Norma pa smo pripravili tako obsežno ponudbo, da vse brez glutena lahko dobite pri nas.

Kako znova zaživeti polno življenje in uživati v obrokih brez glutena razkrivamo v naslednjih vrsticah.

Vse naravno brez glutena

Nakup bio hrane, ki ne vsebuje glutena

Na prvi pogled je popolna odstranitev glutena zelo težavna.

Ogromno živil že naravno vsebuje gluten, poleg tega pa so za bolnike s celiakijo neprimerni tudi vsi izdelki, kjer v procesu proizvodnje pride do navzkrižne kontaminacije. Teh ni malo. Ko iz prehrane odstranite pšenico, rž, ječmen in oves, se je treba ozreti še na gluten kot pomožno snov, ki ga živilska industrija uporablja pri emulgatorjih, stabilizatorjih in nosilcih arom, začimb. Da bi bili tako zares prepričani, da jeste brezglutensko hrano, je treba izbirati produkte proizvajalcev, ki se ukvarjajo specifično s to vrsto živil in lahko garantirajo, da na nobeni točki ni prišlo do vsebnosti očitnega ali prikritega glutena. Sledi glutena so lahko na mnogih izdelkih, tudi na mlečnih in mesnih iz delikates.

Zdravo življenje brez glutena

Bio trgovina Norma ponuja ne le vse brez glutena, ampak tudi naravno brez glutena. Naša živila so preverjene ekološke, biodinamične pridelave. Potrudili smo se, da smo zbrali vse vrste brezglutenske hrane: testenine, kosmiče, namaze, pekovske izdelke, čokolade, prigrizke, napitke, mlevske izdelke ... Če si želite olajšati življenje brez glutena, nakupujte pri nas, pa boste vedno brez skrbi in preskrbljeni za zajtrk, kosilo, malico, večerjo in posebne priložnosti.

Recepti za obroke brez glutena

S široko izbiro izdelkov brez glutena boste hitro našli nove ideje za kuhanje. Konec koncev lahko pripravite vse, kar vam srce poželi, le da izberete pravilne sestavine. Da vam olajšamo začetne spodrsljaje, smo tudi na naši spletni strani pripravili izbor okusnih receptov, s katerimi bodo obroki brez glutena hitro pripravljeni in nadvse okusni. Nismo pozabili niti na vegane. Če se sprehodite po spletu, boste zagotovo našli še veliko drugih nasvetov, saj je skupnost ljudi, ki ne uživajo glutena, danes že zelo velika in razširjena po vsem svetu. Treba pa je biti zelo natančen. Sami bi si še dopustili kakšno pregreho, a telo tega ne bo pozabilo. Bodite torej previdni in dosledni, da je res vse brez glutena.