Talne kopalniške ploščice za velike in majhne prostore

Talne kopalniške ploščice se od običajnih stenskih razlikujejo predvsem po njihovi teksturi. Talne ploščice za kopalnico so namreč veliko bolj grobe in posledično nedrseče. Na ta način skrbijo za vašo varnost ter obenem ščitijo kopalniška tla. Imate občutek, da so nedrseče talne ploščice primerne le za starejše? Naj vam povemo, da temu še zdaleč ni tako!

Tako odrasli kot otroci se lahko spotaknejo, še posebej med tuširanjem. Nevarnost padca je zelo velika tudi, ko se z mokrimi stopali sprehajate po kopalnici. Na navadnih stenskih ploščicah bi vam zlahka spodrsnilo, medtem ko nedrseče talne kopalniške ploščice preprečijo morebitne poškodbe.

Talne kopalniške ploščice

Kombinirajte stenske in talne kopalniške ploščice

Pri opremljanju kopalnice imajo tako stenske kot talne kopalniške ploščice zelo pomembno vlogo. Prvo kar zgledamo, so namreč ravno stene in tla. Kakšne talne ploščice za kopalnico torej izbrati, da bodo na vas in vaše bližnje naredile največji vtis? Izbirate lahko med najrazličnejšimi modeli, barvami, velikostmi, reliefnimi izvedbami in sijaji. Pred nakupom dobro premislite, kako bi se stenske in talne ploščice med seboj najbolj ujemale.

Če vam usklajevanje barv in stilov ne gre ravno od rok, je najbolje da se posvetujete s prodajalci kopalniške keramike. Slednji vam bodo z veseljem svetovali, poleg tega pa bodo vaše zamisli prenesli v računalniški program. Tako si boste lahko najlažje predstavljali končni izgled vaše kopalnice. Če ste se npr. odločili za napačno kombinacijo barv, boste to v računalniškem programu zelo hitro opazili.


Talne ploščice v kopalnici manjše velikosti

Kopalniška keramika je še posebej pri opremljanju majhnih kopalnic bistvenega pomena. Vsi si namreč želimo, da bi naša kopalnica izgledala čimbolj prostorno. V njej preživimo veliko časa, zato je pomembno, da se počutimo udobno in sproščeno. Zato vam svetujemo, da izberete talne ploščice za kopalnico oz. talne kopalniške ploščice, ki bodo prostor optično povečale.

Talne ploščice za kopalnico

Svetlost

Prostor bo vizualno izgled mnogo večji, če boste izbrali kopalniško keramiko svetlih barv. Predvsem bela barva je zelo priljubljena, saj deluje zelo čisto in moderno. Če pa si želite več barvitosti, vam svetujemo, da kombinirate stenske in talne ploščice za kopalnico. Stenske naj bodo res svetle, talne pa so lahko malce bolj temne ali morda barvite. Tako bo prostor še vedno karseda svetel, obenem pa mu boste dodali dušo. Za zelo naraven videz lahko izberete tudi talne ploščice v imitaciji kamna ali lesa. V kopalnici s takšnimi stenskimi in talnimi kopalniškimi ploščicami se boste zagotovo počutili nadvse sproščeno.


Tuš kabina

Strankam, ki opremljajo majhno kopalnico, vedno svetujemo, da položijo talne kopalniške ploščice po celotnem prostoru. To torej pomeni, da so talne ploščice tudi v tuš kabini, ki se od preostalega dela kopalnice loči le s steklenimi vrati. Tako bo prostor izgledal veliko večji, saj steklenih vrat ne boste niti opazili. Vzorec tako stenskih kot talnih ploščic za kopalnico naj bo torej enak po celotnem prostoru.


Velikost

Na voljo je ogromno različnih dimenzij kopalniške keramike. Katero izbrati? Če želite doseči, da bi vaša kopalnica izgleda večje kot je, izberite stenske in talne kopalniške ploščice manjših velikosti. Še vedno lahko seveda kombinirate več različnih velikosti in morda dodate še različne mozaike, temveč z velikostjo ne pretiravajte.

Šesterokotne talne kopaniške ploščice

Talne ploščice za kopalnico izberite premišljeno

Če ste že kdaj opremljali novo kopalnico, veste, da je to precej zoprno opravilo. Zato vam toplo priporočamo, da izberete takšne talne kopalniške ploščice, katerih vam ne bo potrebno menjati še vrsto let.

Pred nakupom keramičnih ploščic točno določite vaš proračun, natančno izmerite dimnezije kopalnice, razmislite, katerih elementov si želite, izberite ustrezno razsvetljavo in pretehtajte, kakšna barva talnih ploščic bi se podala v vaše stanovanje. Nakupovanje bo tako precej lažje, saj si ne boste ogledovali talnih ploščic za kopalnico, ki ne ustrezajo vašem proračunu ali pa so za vaš prostor neustrezne velikosti oz. barve.