Struženje - CNC in klasično struženje s pomočjo sodobnih strojev


StruženjeStruženje je najbolj razširjen postopek odrezavanja za obdelavo valjastih obdelovancev. Gre za postopek oblikovanja izdelka, pri katerim se s procesom odstranjevanja odvečnega materiala ustvarja rotacijske/valjaste oblike. Postopek struženja se uporablja tako v lesni kot tudi kovinski industriji. Struženje se uporablja za izdelavo rotacijskih, tipično osno simetričnih delov, ki imajo zelo različne oblike, kot so luknje, žlebovi, navoji, zareze, konice, valjasta telesa z različnimi premeri po dolžini in enakomerne stožičaste oblike. Struženi izdelki so običajno narejeni v omejenih količinah (na primer za prototip, kot so orodja in vijaki izdelani po naročilu).
Zaradi velike natančnosti postopka in zaključnih slojev, ki jih lahko dosežemo s struženjem, je struženje idealno za dodajanje natančnih rotacijskih značilnosti kosu, katerega osnovna oblika je že bila vnaprej narejena.


Struženje - CNC tehnologija prinaša številne prednosti


struženje cncŠtevilo delov, ki jih je mogoče obdelati na uro, je ključno za uspešne procese struženja, še posebej ob veliki proizvodni količini. Za povečanje tega števila je bistvenega pomena dobra tehnologija CNC struženja, ki lahko upravlja in optimizira celo vrsto procesov. Poleg tega morata biti tako stroj za struženje kot CNC razmeroma preprosta za uporabo in ustrezati priznanim skupnim standardom. To prihrani dragocen čas v proizvodnji, pa tudi olajša iskanje usposobljenih operaterjev.
Med prednosti, ki jih prinaša CNC struženje, se uvrščanjo predvsem: natančnost ne glede na dolžino, hitro in preprosto programiranje ter izogibanje trčenjem.

VEČ O UPOGIBANJU PLOČEVINE


Profesionalno struženje in rezkanje


Struženje jekla je najpogostejši način kakovostnega in natančnega odrezovanja v moderni proizvodnji, ki se načeloma uporablja pri izdelavi kovinskih valjev. V podjetju Juhant d.o.o. vam nudimo vzdolžno in prečno struženje aluminija, jekla ter drugih kovin različnih velikosti. Nudimo vam strokovno in natančno obdelavo materialov premera 900 mm in dolžine do 2000 mm, struženje obdelovancev premera do 500 mm in dolžine do 3000 mm ter rezkanje velikih obdelovalcev do premera 1200 mm.


Poleg struženja in rezkanja nudimo tudi druge strokovne storitve, ki vključujejo CNCrezanjein krivljenje pločevine, popravilo, nadgradnjo ter vzdrževanje strojev ter strojne opreme ter druge vrhunske postopke. Preberite več tukaj: https://www.vsi.si/juhant