Upogibanje pločevineUpogibanje pločevine v uporabne izdelke

Če želimo pločevino oblikovati v uporabne izdelke, je nujno ugibanje pločevine, ki pa ni enostavno opravilo, katerega bi se lahko lotili sami doma. Še posebej za izdelavo industrijskega orodja se je bolje zanesti na zanesljive izvajalce, ki bodo poskrbeli za natančno upogibanje, rezanje in stiskanje pločevine. Na srečo pa je pločevino vseeno možno oblikovati razmeroma natančno in uspešno, tako da ni težko izdelati orodja, ki bo kot nalašč za raznolike industrijske potrebe. To nenazadnje dokazuje tudi dejstvo, da se pločevina prodaja v praktično vseh industrijskih panogah, seveda tudi tam, kjer se pri delu kovine sploh ne obdelujejo.

ELEKTRIČNO VARJENJE

Upogibanje, stiskanje in rezanje pločevine

Pločevina je material, ki omogoča marsikaj. S primerno obdelavo lahko ta material spremenimo v najrazličnejše oblike, iz teh pa je možno izdelati namenska orodja, seveda pa tudi gradbene konstrukcije, avtomobilske in letalske dele ter podobne elemente. Kljub temu, da je upogibanje, rezanje in stiskanje pločevine v ustrezno opremljenih obratih razmeroma preprosto, pa so izdelki vzdržljivi in trpežni. Obdelava pločevine poleg tega omogoča izjemno natančnost, kar je vsekakor nujno pri tovrstnih postopkih, kot so upogibanje pločevine, rezanje inoxa in podobni. Več preberite tukaj:http://www.juhant.si/cnc-krivljenje-plocevine

stiskanje pločevine

Upogibanje pločevine v druge namene

Oblikovanje uporabnih elementov je le ena možnost pri upogibanju pločevine. Prodaja na tem področju ni omejena le na končne izdelke - možna je tudi prodaja nerjaveče pločevine, pri čemer je prav tako potrebna določena obdelava, upogibanje pločevine pa je še kako pomembno pri ločevanju in obdelavi odpadkov. V vsakem primeru pa velja, da je takšne naloge pametno zaupati strokovnjakom - že upogibanje kovin je zahtevno opravilo, kaj šele rezanje, stiskanje in drugi postopki. Tudi prodaja nerjaveče pločevine, ki sicer ne zahteva posebno precizne in zahtevne obdelave, je lahko zelo otežena, če ni na voljo možnost upogibanja pločevine.