Lesena hiša iz brun kvalitetnega in zanesljivega slovenskega porekla

Lesena hiša je odlična za ugodno počutje doma. Izgled lesenega materiala ustvari prijetno, toplo vzdušje, medtem, ko njegove lastnosti zagotovijo odlično toplotno izolacijo. Tako lahko lesene hiše iz brun pripomorejo k letnim družinskim prihrankom pri ogrevanju doma. Slovensko družinsko podjetje se ukvarja z oblikovanjem in postavitvijo lesenih brunaric na ključ. Uporabljajo izključno leseni material slovenskega izvora, s čimer zagotovijo visoko kvaliteto, pravične delovne pogoje za svoje uslužbence in izjemno nizke prevozne stroške do lokacije izgradnje. Zaradi hitre montažne izgradnje se vsako leto vse več strank odloča za leseno gradnjo – tako enoprostorske ali masivne lesene hiše, ali celo lesenega vikenda.

lesena hiša na ključ

Lesene hiše iz brun so okolju prijazna in ekonomska odločitev

Lesene hiše iz brun so na slovenskem gradbenem trgu vse bolj priljubljene. Slovenija je namreč tretja najbolj gozdnata evropska država, glede na primerjavo skupne gozdnate površine in celotne površine države. Gozdovi so povprečno v dobrem stanju in drevje zdravo. Lesene brune, ki se jih pridobiva iz slovenskih gozdov so visoke kvalitete. Industrija je strogo nadzirana – vse posekano drevje je vzrejeno za ta namen. Sekanje je predhodno točno določeno in načrtovano in tako ne povzroča pretiranega redčenja gozdov in ne ogroža biodiverzitete slovenskih gozdov. Nasprotno, v času rasti drevesa s proizvajanjem kisika pripomorejo k čiščenju onesnaženosti zraka ter okolice. Istočasno potreba po lesenem gradbenem materialu zagotavlja delo številnim slovenskim uslužbencem. Javušnik pridobi ves svoj leseni material z zimsko sečnjo na lastnih gozdnih površinah.

Za leseno hišo iz bruna se mnogi odločijo zaradi hitre in ekonomske gradnje. Montažna gradnja povprečno traja le nekaj tednov. Pri Javušniku se je mogoče posvetovati glede izgleda in funkcionalnosti nove lesene hiše. Po želji je mogoče preoblikovati postavitev in izbrati določen tip ter videz lesenega materiala. Po naročilu je ves material predpripravljen industrijsko in zatem prepeljan na lokacijo gradnje, kjer je potrebno kosovne elemente le sestaviti. Končni izgled lesene hiše iz brun je celovit in ne dopušča razvidnih sledi montažne gradnje. Po zunanjosti izgleda montažna lesena hiša enako kot dom standardne gradnje.

KAKO POTEKA KONSTRUKCIJA IZ BRUNA

Masivne lesene hiše v celoti postavljene le v roku nekaj dni

Standardna gradnja lahko traja več mesecev. Zaradi nepredvidenih vremenskih razmer ali človeških napak se lahko v tem času pripeti marsikaj, kar lahko posledično drastično dvigne prvotne gradbene stroške. Montažna gradnja je postavljena hitro, zaradi česar se je mogoče izgoniti slabemu vremenu. Višina plačila, ki jo je potrebno izplačati gradbenikom je prav tako, zaradi hitrosti montaže opazno znižana. Odvisno od zahtevnosti specifične izgradnje in same velikosti lesene hiše, povprečna postavitev znaša približno 10 delovnih dni. Od samega začetka načrtovalnega procesa je vselitev v nov dom mogoč že v toku treh ali štirih mesecev. Največ časa vzame prav proces predelave lesenih brun in tehnične priprave na pričetek gradnje, ki jo je potrebno na lokaciji opraviti predhodno.

masivne lesene hiše iz brun

Lesen vikend – boljša potresna odpornost in toplotna varčnost

Družinsko podjetje Javušnik se specializira za izgradnjo masivnih lesenih hiš, ki so primerne in udobne za vsakodnevno življenje. Kljub temu so lesene hiše iz brun še vedno znane in postavljene predvsem kot počitniški dom. Lesen vikend je odličen za bivanje. Družini nudi primerno toploto, izgled lesenih brun pa pričara prijetno, toplo vzdušje. Ker je cenovno primernejši kot standardna gradnja, se mnoge lesene hiše gradi množično za namene počitniških taborov ali poletnim kampov. Gradnja je izjemno hitra in zagotovi primerne bivalne pogoje za visoko število uporabnikov, brez opaznih razlik v kvaliteti.

Lesene brunarice na ključ nudijo visoko kvaliteto bivanja

Lesene brunarice na ključ so zgrajene ekonomsko, hitro in varno. Poudariti je potrebno tudi ekološko vrednost lesene gradnje, saj ta povzoča jasno nižje onesnaževanje okolice in zraka v primerjavi s standardno gradnjo. Za pridobivanje in predelavo lesa je potrebno manj energije – izpust ogljikovega dioksida je posledično manjši. Ker je ves leseni material slovenskega izvora so tudi stroški in onesnaževanje, ki ga ustvari prevoz na lokacijo manjši. Sam les je suh material, ki zagotavlja nizko stopnjo vlažnosti, kar pripomore k dobremu počutje za uporabnike.