Lesena hiša - lesena gradnja prinaša številne prednosti

Lesena hiša oz. gradnja lesenih hiš prinaša številne prednosti pred ostalimi načini gradnje, hiše iz lesa pa so zagotovo eno najbolj zdravih okolij za bivanje. Pri gradnji se namreč uporabljajo naravni, ekološko neoporečni materiali, ki blagodejno vplivajo na počutje v hiši. Izdelava lesenih hiš je hitra in varčna, zagotavlja trajnost objekta, najboljšo toplotno izolacijo in energetsko varčnost, hkrati pa ne obremenjuje narave. Lesena hiša je tudi požarno in potresno varna, ob rednem vzdrževanju pa je njena življenjska doba več kot 100 let.

izdelava lesenih hiš


Les s svojim vonjem, barvo in strukturo daje domu občutek domačnosti in topline ter vez z naravo. Pozitivna energija, ki jo izžareva les, nam vliva nov zagon. Les je trajen in prilagodljiv material, ki je živ in ki diha, hkrati pa je odličen toplotni in zvočni izolator. Velike lesne površine delujejo kot filtri in zagotavljajo kakovosten, primerno vlažen in čist zrak v notranjosti. Stalno prezračevanje tako preprečuje razvoj različnih bakterij in plesni, ki bi se sicer razvile na vlažnih površinah.


Les s svojim vonjem, barvo in strukturo daje domu občutek domačnosti in topline ter vez z naravo. Pozitivna energija, ki jo izžareva les, nam vliva nov zagon in življenjsko energijo, kar je pri današnjem tempu življenja še kako pomembno.

Izdelava lesenih hiš in vikendov iz najkakovostnejšega smrekovega lesa

V podjetju Javušnik izdelujemo čudovite lesene hiše iz najkakovostnejšega smrekovega lesa. Lesene hiše so energijsko varčnejše od klasično grajenih hiš, vizualno pa se vključujejo tako v mestna kot v podeželska okolja. Med lesene hiše spadajo tudi prave brunarice oz. leseni vikendi. Njihova gradnja sega daleč v preteklost, saj je uporaba masivnih brun verjetno najstarejši način gradnje bivalnih objektov. Gre za objekte, ki so namenjeni občasnemu bivanju oziroma počitnikovanju, z nekaterimi prilagoditvami pa je možno v njih bivati tudi ves čas. Leseni vikendi oz. brunarice se od masivnih lesenih stanovanjskih hiš se razlikujejo v debelini brun, ki so pri brunaricah tanjša. Ker so slednje namenjene le občasnemu bivanju, imajo največkrat vgrajene tudi tanjše sloje izolacije.

KAKO POTEKA IZDELAVA LESENIH MONTAŽNIH HIŠ JAVUŠNIK?


Lesena hiša imajo lahko notranjo ali zunanjo izolacijo, zato lahko lesena gradnja poteka na dva načina. Gradnja hiše iz lesa z notranjo izolacijo poteka tako, da so bruna kot osnovni konstrukcijski element obenem tudi zunanji fasadni sloj hiše. Stene so v tem primeru na notranji strani dodatno toplotno izolirane. Lesena gradnja hiše z zunanjo izolacijo pa pusti bruna vidna v večjem delu notranjosti, kar daje prostoru domačnost in toplino. Pri takšni gradnji so stene izolirane na zunanji strani. Zunanjost je tako lahko videti kot lesena fasada ali pa se ta zaključi s klasičnim ometom.

Lesena gradnja je hitra in čista, predvsem pa prilagojena posameznikovim željam

Gradnja lesene hiše je popolnoma prilagojena posamezniku, torej vašim željam in načrtom. V primeru, da načrta svoje sanjske hiše iz lesa še nimate, pa si ga lahko izberete tudi iz naše ponudbe že obstoječih načrtov. Lesena gradnja hiš je možna po fazah, odločite se lahko za fazo konstrukcije ali za fazo standard. Za vse neučakane je na voljo tudi lesena hiša na ključ. Tudi tistim malo bolj potrpežljivim pa ne bo treba dolgo čakati. Gradnja hiše iz lesa je namreč razmeroma kratka. Vanjo se boste lahko vselili v približno petih mesecih od pridobitve gradbenega dovoljenja.

lesena gradnja vikend hiš


Gradnja lesene hiše je v primerjavi s klasično hitrejša in čistejša. Lesena hiša porabi manj energije, zasede manj prostora, njena cena pa je primerljiva tako s ceno zidanih kot montažnih hiš. V nekaterih primerih so lesene hiše oz. brunarice lahko celo cenejše, sploh ob upoštevanju njihove kakovosti. Pri tem gre predvsem bolj kakovostne materiale, učinkovitejšo porabo energije in še nekatere detajle. Oblika hiše, vrsta materialov in gradbena faza pa so dejavniki, ki vplivajo na končno ceno lesene hiše. Da je cena gradnje lesene hiše primerljiva tako s ceno zidanih kot montažnih hiš, pa priča tudi cenik, ki ga najdete na naši spletni strani.