Trobila in pihala: po trobento v trgovino Glasbena točka

TrobentaTrobila in pihalasta dve skupini inštrumentov, ki jima je skupno to, da zvok nastane s pomočjo pihanja zraka v inštrument. Vsi prepoznamo zvok pihal in trobil v simfoničnem orkestru, ampak ali veste kakšna je razlika med njimi. Razlika med trobili in pihali je v tem da je v pihalih cev, v kateri niha zračni steber, lesena in ravna, pri trobilih pa kovinska ter kroglasto zavita. Pestro izbiro kvalitetnih trobil in pihal različnih proizvajalcev najdete tudi v trgovini Glasbena točka, kjer vam bomo pri nakupu trobente, klarineta, flavte ali katerega drugega instrumenta strokovno svetovali in pomagali pri odločitvi. Pri nas pa seveda najdete tudi ves potreben pribor za trobila kot je na primer dušilec za trobento.

Zakaj po svojo trobento v Glasbeno točko

SaksofonTrobentaje prav gotovo najbolj razpoznavo in briljantno glasbilo v orkestru. Preden se je uveljavila na glasbeni sceni, je bila trobenta predvsem uporabljena za signalne klice. A je kaj kmalu postala kraljica med trobili v simfoničnem orkestru. Sodobna izvedba ima tri ventile na katere se pritiska s prsti desne roke, so lahko različno uglašene, največ pa je v rabi B trobenta. Ima kotlast ustnik in igra najvišje od vseh trobil. V trgovini Glasbena točka lahko izbirate med pestro ponudbo trobil različnih proizvajalcev in s strokovnimi nasveti vam bomo pomagali izbrati pravo za vas. Na naših policah pa najdete tudi vse ostale dodatke za vaš instrument od dušilca zvoka za trobento do kovčka za lažji transport.


Trobila in pihala: Kakšna je primerna starost za učenje trobente

Tako kot pri vseh instrumentih je starost kdaj začeti z igranjem odvisna od sposobnosti posameznika. Šolanje na nižji glasbeni šoli traja 4 do 6 let in za učenje nikoli ni prepozno, če le imamo željo in motivacijo. V Glasbeni točki vam bomo s strokovno pomočjo naših prodajalcev pomagali izbrati vaše prvo glasbilo in vse dodatke, ki gredo zraven od čistilnih krp, kovčkov do dušilca zvoka za trobento.


Uporaba dušilca zvoka za trobento

Dušilec zvoka za trobento uporabljamo pri igranju dušenih tonov. Dušilec za trobento je največkrat narejen iz lepenke ali kovine, tehnika igranja z dušilcem zvoka za trobento pa se največkrat uporabi v jazzovskih skladbah. Poiščite svoj zvok v trgovini Glasbena točka.

VEČ O TRGOVINI GLASBENA TOČKA