Učenje saksofona za začetnike

Učenje saksofona za začetnike se lahko prične, ko kupimo dober inštrument. Ni nujno, da je za saksofon cena visoka in nedosegljiva. Trgovina Glasbena točka ponuja veliko kvalitetnih inštrumentov po prijaznih cenah. Med njimi so tudi številni saksofoni za začetnike, ki bodo tako nadušeno stopili v svet glasbe. Med pomembnimi saksofon deli sta sicer še jeziček in ustnik za saksofon, seveda pa ne smemo pozabiti na note. Saksofon in ostalo opremo shranite v prenosni kovček ali torbo, ki jo prav tako dobite v naši trgovini.

saksofon cenaučenje saksofona

Prve lekcije učenja saksofona

Vsak dober saksofonist potrebuje dve stvari: dober inštrument in dobrega učitelja. Odličen saksofon za začetnike dobite pri nas, za ostalo pa bodo poskrbeli v glasbeni šoli. Saksofon je priljubljeno glasbilo, ki ga je skonstruiral Adolphe Sax. Tako je eden redkih inštrumentov, ki nosijo ime svojega izumitelja. Sestavljen je iz treh delov: ustnika z jezičkom, vratu (rečemu mu tudi pipa) in telesa z zaklopkami. Glede na dolžino cevi in višine tonov ločimo več vrst saksofonov: sopran, alt, tenor, bariton ... Za učenje saksofona se največkrat uporablja altovski in tenorski saksofon. Te dve vrsti sta tudi najbolj pogosto uporabljeni v ansamblih, godbah in bendih.

NA VOLJO TUDI JEZIČKI ZA SAKSOFON - GLASBENA TOČKA

Pravi saksofon za začetnike

V trgovini Glasbena točka v starem mestnem jedru na Ptuju vam bomo v veliko pomoč, ko boste izbirali svoj prvi saksofon. Za začetnike je izbira lahko težka, zato je najbolje, da se oglasite pri nas in različne saksofone tudi preizkusite. Cena bo pri nas vedno poštena, pomoč pa prijazna. Za hiter in enostaven nakup po prav tako ugodnih cenah pa lahko kliknite kar na našo spletno trgovino, kjer vas prav tako čaka izbrana ponudba saksofonov (za začetnike, profesionalce in vse vmes). Na nas se obrnite tudi, ko boste potrebovali nov ustnik in jeziček za saksofon ali kakšno drugo glasbeno opremo, na primer mikrofone ali kable. Glasbena točka naj bo vaša prva točka, ko se odločite za učenje saksofona ali katerega drugega glasbila. V naši trgovini lahko najdete tudi prečne flavte in kitare.

IGRAJTE TUDI BLOK FLAVTO - GLASBENA TOČKA