Izberite strune za kitaro, ki ustrezajo vrsti vaše kitare in načinu vašega igranja


Strune za kitaro so lahko akustične ali električne, kar vpliva na zven glasbila, v obeh primerih pa je cena strun je primerljiva in nizka, zaradi česar strune glasbeniku ne predstavljajo velikega stroška. V naši trgovini Glasbena točkaimamo na voljostrune za klasično in električno kitaro, pa tudi brušene strune za jazz izvedbe, strune za bass kitaro ter strune za odlično igranje drugih glasbil kot so banjo, mandolina, ukulele in tambura. Cena vseh je ugodna.


Strune za kitaro po ugodni ceni


Ker poleg klasične šeststrunske kitare poznamo tudi drugačne različice, imamo temu primerno na voljo tudi različne vrste strun. 12-strunska kitara denimo ima običajno jeklene strune v parih, uglašenih unisono ali v intervalu oktave. Uporabljena je za preigravanje folka, bluesa in rock'n'rolla. Tako vam nudimo različne vrste kompletov z dvanajstimi strunami. Obstaja še sedemstrunska kitara, ki izhaja iz Rusije, ob tem pa se je v današnji zahodni družbi ločeno od nje razvila drugačna sedemstrunska kitara. Pri slednji je sedma struna praviloma dodatna basovska, ki je za kvarto nižja od spodnjega E tona na klasični kitari. Uglaševanje akustične ali električne kitare sicer najpogosteje poteka tako, da se s pomočjo drugega inštrumenta prvo struno uglasi na ton E. Sledečestrune za kitarose uglasi glede na vsako prejšnjo upoštevajoč ustrezne intervale.Imena strun na kitariso tako najpogosteje EADGHE, razen v primeru, da se strune uglašuje na določen akord, denimo D ali G. V tem primeru soimena strun na kitari drugačna.

KitaraStrune


Cena in materiali strune za kitaro


V uporabi so strune različnih materialov, od tistih iz črevne strune, do jeklenih, svilenih in plastičnih.Razlika med klasično in akustično kitaroje v tem, da ima klasična običajno plastične strune, električna pa jeklene. Strune za električno kitaro sčasoma lahko izgubijo prožnost, zaradi česar kovinska struna lahko eksplodira na mestu rjavenja, podobno tudi druge vrste strun. Cenateh je na srečo nizka, zaradi česar ne prinaša velikega stroška svojemu lastniku.

VEČ O TRGOVINI GLASBENA TOČKA