Prodaja kitar - klasična, akustična in električna kitara po ugodni ceni

Ker je kitara eden izmed najbolj priljubljenih inštrumentov, ni presentljivo, da je ravno prodaja kitar najbolj razširjena. Že samo z nekaj akordi za kitaro in notami lahko popestrimo večer v družbi prijateljev.Prodaja kitarzajema klasične, akustične in električne kitare. Klasična kitara se od akustične razlikuje po nekoliko debelejšem vratu, njene strune pa so iz najlona, medtem ko so strune pri akustični kitari kovinske. Ker je za začetnike lahko igranje na kovinske strune precej težje, strune so manj prijazne do prstov, je klasična kitara odlična izbira za prvo kitaro.
V zadnjem času pa je postala priljubljena tudi prodaja električnih kitar. Medtem ko imajo akustične debel, votel trup za boljši odmev zvoka, pa imajo električne kitare tanjši trup, saj so za zvok pomembni le magneti, ki so pritrjeni na zgornjo stran kitare.

KitaraElektrična kitara

Prodaja kitar vključuje tudi različne dodatke, kot so note in akordi za kitaro

Torej, nakup kitare je za vami, sedaj pa je čas, da se naučite nekaj akordov za kitaro. Na spletu lahko najdete ogromno besedil in pesmi z akordi za kitaro, ki jih boste z malo vaje in vztrajnosti znali odigrati tudi vi.Akordi za kitarose izbirajo s prsti leve roke na vratu kitare.Ker razglašena kitara ne zveni lepo, je potrebno poznati tudi načine kako uglasiti kitaro. Uglasitev kitare je zelo pomembna, saj je to temelj, da lahko sploh pravilno zaigramo neko skladbo. Pri tem v bistvu ne gre za to, kako uglasiti kitaro, ampak za uglasitev posameznih strun. To počnemo s pomočjo napenjalnih vijakov, ki struno nategujejo oziroma popuščajo. S tem se spremeni višina tona, ki ga oddaja struna. Najprej uglasimo spodnjo struno, potem pa postopek ponovimo še za ostale strune, na koncu pa z intervali in akordi za kitaro preverimo, če je uglasitev približno pravilna.
Načinov,kako uglasiti kitaro, je kar nekaj. Najpogostejši je EADGHE, pa tudi odprto uglaševanje kitare, pri katerih so strune uglašene na določen akord, največkrat D ali G. v zadnjem času je razširjena tudi uporaba elektronskih uglaševalcev, ki kažejo ali je struna uglašena previsoko ali prenizko.

Obiščite spletno trgovino Glasbena točka in preverite, kako ugodna je lahko prodaja kitar. Le nekaj klikov in najboljša akustična električna kitara bo vaša. Kerprodaja kitarni omejena samo na kitare, so vam na voljo tudi note in akordi za kitaro, naše prijazno osebje pa vam bo svetovalo tudi, kako uglasiti kitaro.

Vabljeni.

KAJ JE POMEMBNO PRI NAKUPU AKUSTIČNE KITARE?

GLASBENA TOČKA PTUJ| Ugoden nakup kitare in ostalih glasbenih inštrumentov