Blok flavta - Glasbena točka, trgovina, kjer je blok flavta doma

Blok flavta ali kljunasta flavta je glasbilo, ki so ga uporabljali že naši pradedje. Najstarejšo predhodnico blok flavte - piščal iz kosti so našli prav v Sloveniji. Sodobna blok flavta je k nam prišla v 11. stoletju in napovedala revolucijo v ansambelskem muziciranju. Poznamo več vrst teh izjemnih pihal in sicer sopran, alt, tenor in bas flavte, ki se glede na material, iz katerega so izdelane delijo na lesene blok flavte, plastične in take iz ebenovine. Poleg kakovosti, je cena blok flavte tista, ki bo vplivala na vaš nakup.

Trgovina z blok flavto, ki vam bo pisana na kožo

Trgovina Glasbena točka je pravi naslov, če se sprašujete, kje najti blok flavto, ki bi ustrezala vašim željam in ceni, ki ste jo pripravljeni odšteti zanjo. Nudimo vam različne vrste pihal, ustnikov in jezičkov za pihala ter pihalni pribor. Prečne flavte ter Alt in sopran blok flavte so na voljo tako v nemški kot baročni izvedbi, iz lesa ali plastike.

Blok flavta iz naravnega lesa

Naravni materiali dajejo zvoku posebno mehkobo zato najlepše zvenijo lesene blok flavte. Najbolj primeren les za izdelavo flavt je les dreves kot so javor, hruška in oljka, med izdelovalci pa slovi podjetje Moeck, ki ima dolgo tradicijo izdelovanja blok flavt. Seveda bo dražji les vplival tudi na ceno blok flavte zato se moramo zavedati, da bomo za tiste najbolj eksotične morali odšteti več denarja.

blok flavtablok flavta trgovina

Kako izvabiti iz blok flavte najlepše zvoke

Blokflavta je inštrument, ki daje veliko zadovoljstva že po relativno kratkem učenju. Sestavljena je iz ustnika, ki je navadno iz plastike ter trupa z devetimi luknjicami. S pihanjem v ustnik in postavljanjem prstov na luknjice se lahko hitro naučimo preprostejših skladb. Učenje blokflavte tako pogosto pride v poštev že pri otrocih. V naši spletni trgovini bomo o blok flavti znali povedati še kakšno zanimivost, ki vas bo brez dvoma pritegnila k nakupu tega izjemnega inštrumenta!

ČE VAS ZANIMAJO TUDI KITARE, KLIKNITE TUKAJ