Prečna flavta yamaha - prečna flavta priznanega proizvajalca

Prečna flavta je glasbilo, ki je mlajše od blok flavte. Takšna, ki jo poznamo danes, torej kovinska je v rabi šele od 19. stoletja. Prehodnica prečne flavte je bila v celoti lesena in ni imela srebrnih zaklopk kot jo imajo današnje. V svetu so najbolj znane prečne flavte yamaha, ki so navadno srebrne barve, najdete pa lahko tudi takšne drugih barv.

ČE VAS ZANIMAJO TUDI VIOLINE, KLIKNITE TUKAJ


Kaj določa ceno prečne flavte?

Cena prečne flavte je odvisna od več dejavnikov. Eden izmed njih je zagotovo material, iz katerega so izdelane, pomemben pa je tudi način izdelave. Kovinske prečne flavte dajo izjemno čist in jasen zvok. Dobri proizvajalci izdelujejo mehanizem in zaklopke iz srebra, zato je prečna flavta kot je Yamaha v svetu zelo iskana. Po drugi strani se dandanes srečujemo z inovativnimi pristopi k izdelavi prečnih flavt, saj je med glasbeniki vse bolj cenjena tudi mehkoba in globina zvoka, ki prihaja iz prečne flavte, izdelanih iz izjemno redkega tropskega lesa, kot je grenadila. Prečna flavta izdelana iz lesa drevesa grenadile ali afriškega črnega lesa lahko doseže ceno novega avtomobila, prečna flavta Yamaha pa je veliko dostopnejša.

Opis - kako je sestavljena prečna flavta

Prečna flavta je izdelana iz kovine, njeni sestavni deli pa so: ustnik z vratom, zgornje tipke ter spodnje tipke. Nekateri modeli imajo zaprte tipke, drugi pa odprte. Profesionalni glasbeniki pogosto naročijo prečno flavto po naročilu. Takrat se, poleg osnovnih, prečni flavti dodajo še drugi sestavni deli, kar dvigne njeno ceno.

Prečna flavta Yamaha je v svetu izjemno cenjena zaradi kakovostne izdelave, dobrega zvoka, dolge obstojnosti in primerne cene glede na kakovost.

Akcija - prečne flavte po ugodni ceni

Ker vemo, da je nakup inštrumenta kar precejšen finančni zalogaj, v trgovini Glasbena točka pogosto ponudimo glasbila priznanih proizvajalcev po ugodni ceni. Pokukajte v našo spletno trgovino ali nas obiščite v starem mestnem jedru Ptuja in si naj bo prečna flavta Yamaha po akcijski ceni vaša.

prečna flavta cenaprečna flavta yamaha