Strune za violino in pester izbor violin, kot je Gewa violina

Strune za violino so narejene iz različnih materialov, da lahko zvenijo v tonu, ki ga želimo zaigrati. Poznamo strune za violino iz jekla, aluminija in srebra s karbonskim ali sintetičnim jedrom. Menjava strune na violini je enostavna, preverite kako poteka!

Različne vrste violin - na voljo tudi znamenita Gewa violina

Klasične violine so lesene in so izdelane iz lesa smreke in javorja. Izdelovanje teh najmanjših godal se je razvilo v 16. stoletju na območju Italije, ko naj bi Andrea Amati leta 1555 izdelal prve violine, ki so imele štiri strune. Dandanes poznamo violine različnih dimenzij: od 1/16 do 4/4 violine, ki je največja. V naši spletni trgovini je na voljo 4/4 gewa violina ter električne violine!

PREVERITE TUDI PONUDBO STRUN ZA KITARE

Gewa violina - zgodovina

Prva Gewa violina je nastala leta 1925, ko je nemški rokodelec Georg Walther izdelal svojo prvo violino. Od takrat je podjetje Gewa proizvedlo veliko število violin različnih dimenzij, med katerimi je najbolj povpraševana 4/4 violina. Sestava violine se od 16. stoletja ni spremenila. Sestoji iz hrbtišča in stranic iz trpežnega javorja, prednje strani iz lesa smreke, vijakov, kobilice in podbradnika iz ebonovine, ne pozabimo pa niti na strune violine. Pravzaprav so strune za violino pomemben del inštrumenta, saj brez njih ne deluje. Poskrbeti moramo, da strune na violini negujemo, ob potrebi pa tudi zamenjamo. Lesena violina ni edina, ki jo podjetje Gewa izdeluje, prepoznavni so po električni violini, ki je na voljo tudi v naši trgovini Glasbena točka.

Zamenjava strune na violini - poskrbite za vašo violino

Zamenjava strune violine ni zahtevna. V trgovini Glasbena točka poleg violin nudimo različne dodatke za violino: kovčke za godala, strune za klasično in električno violino, pribor in loke. Zamenjava strune violine poteka tako, da odvijemo počeno struno iz vratu inštrumenta in vpnemo novo, ki jo ovijemo okoli vijaka nato na drugi strani violine v strunik vpnemo struno ter naredimo zanko. Za zaključek zavrtimo vijak in violino uglasimo. Pazimo pri prenosu inštrumenta iz toplega na hladno, saj se lahko razglasi!

strune za violinogewa violina