Prekrivanje bazena zmanjša stroške vzdrževanja bazena


Prekrivanje bazena sicer ni nujno, vendar je kljub temu močno priporočljivo. Gre namreč za investicijo, ki se vam bo že kmalu obrestovala ...


Kakšna bi morala biti voda v bazenu?

Verjetno se vsi strinjamo, da je čista voda v bazenu nujna za nemoten užitek med kopanjem oziroma plavanjem. Eden od ključnih načinov, na katerega lahko to zagotovimo, je vsekakor kakovosten sistem filtriranja, obenem pa lahko k ohranjanju optimalno čiste vode v bazenu močno pripomore tudi prekrivanje. Bazen je namreč sicer v času neuporabe povsem izpostavljen različnim neugodnim razmeram, voda v bazenu pa postane tako hitro polna listja, žuželk, insektov ter različne umazanije. Obenem boste s prekrivanjem bazena zmanjšali toplotne izgube in posledično prihranili kar precej denarja. Temperatura vode v bazenu namreč celo v poletnih mesecih v nočnem času zelo hitro pade, če ne poskrbimo za primerno zaščito, na primer s termalnim pregrinjalom.


Prekrivanje in vzdrževanje bazenaNačini prekrivanja bazena

Mnogi si pri zaščiti bazena pomagajo kar z nekoliko debelejšo folijo. Za kakovostno prekrivanje bazena pa takšna bolj ali manj zasilna rešitev ne bo zadostovala, ampak boste potrebovali nekoliko bolj stabilno in profesionalno zaščito - če že, potem raje posezite po foliji za prekrivanje bazena, izdelani prav za ta namen. Še boljša rešitev je že omenjeno termalno pregrinjalo, ki je bolj učinkovito pri preprečevanju temperaturnih padcev. Odločite se lahko tudi za nekoliko bolj fiksen način prekrivanja bazena, denimo z bazenskimi roletami ali strehami. Možnost daljinskega upravljanja vam bo še olajšala nadzor nad odpiranjem oziroma zapiranjem.


Vzdrževanje bazena

Občasno temeljito čiščenje bazena, ki naj ga po možnosti opravijo profesionalci, spada k osnovnemu vzdrževanju bazena. Za vse tiste, ki želite imeti čim manj stroškov z vzdrževanjem bazena, so ena od najboljših izbir karbonsko-keramični bazeni. Vendar pa lahko ne glede na tip bazena intervale med posameznimi čiščenji precej podaljšate prav z rednim prekrivanjem bazena, zato naj vam to opravilo nikar ne bo odveč, saj vam vzame le nekaj minut ali celo manj, na dolgi rok pa vam lahko prihrani kar precej denarja. Na spletni strani našega podjetja EMA bazeni boste našli podrobnejše informacije glede ustreznega vzdrževanja bazenov ter cenik bazenov in opreme, vabimo pa vas tudi k rednemu spremljanju naših posebnih akcijskih ponudb.


EMA BAZENI d.o.o. | Prekrivanje bazena se vam bo obrestovalo