Vzdrževanje vode v bazenih – zakaj je tako zelo pomembno?

Vzdrževanje vode v bazenih je naloga, ki jo morajo lastniki bazenov opraviti z odliko. Temeljito in redno vzdrževanje bazenske vode namreč zagotavlja prijetno uporabo bazena in podaljšuje njegov »rok uporabnosti«. Z vstopom v bazen vanj vnesemo različne nečistoče, te vanj vstopajo tudi zaradi drugih dejavnikov. Če je vzdrževanje vode v bazenih nepravilno, se to kaže v kalnosti vode. Bazenska voda mora biti s kemičnim postopkom tako obdelana, da je enako kakovostna kot pitna voda – imeti mora točno določeno pH vrednost (med 7,1 in 7,4). Če je pH nižji od dovoljenega, bo kislost vode povzročila korozijo. Če je pH višji od dovoljenega, pa se začnejo izločati minerali, ki so neprijetni za kožo in sluznico. Povišan pH zmanjšuje tudi učinkovitost dezinfekcijskih sredstev, ki jih uporabljamo v bazenu. Za optimalno vzdrževanje vode v bazenih se obrnite na strokovnjaka, ki vam bo svetoval, kakšen postopek je pravilen in katere preparate uporabiti. V našem podjetju EMA bazeni imamo na voljo veliko izdelkov za vzdrževanje vode v bazenih, od dezinfekcijskih sredstev do sesalcev. Za vse informacije nas lahko kontaktirate po elektronski pošti ali prek telefona in odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja.


Vzdrževanje vode v bazenih


Filtriranje vode bazenov za maksimalno stopnjo čistoče in higiene

Filtriranje vode je nujnost vsakega bazena, saj mora biti voda, v kateri plavamo, higiensko neoporečna. Zato moramo imeti v bazenu nameščeno ustrezno opremo, ki lahko to zagotovi. Hidravlična oprema bazena je tista, ki poskrbi, da se voda ustrezno meša, filtrira in s tem vzdržuje svojo čistost. Filtriranje vode poteka s pomočjo filtrov, ki odstranijo najbolj fine delce, npr. lase, kožo, dlake, prah … Naši filtri imajo šestsmerni ventil, ki poskrbi za še boljše delovanje filtra. Če želite le najboljše zase in za svoje bližnje, poskrbite, da bo kopanje v bazenski vodi varno. Pri tem vam lahko pomaga naša kakovostna oprema za filtriranje vode – brez odlašanja nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali ne glede na vašo lokacijo v Sloveniji.


Zimsko pokrivalo za bazen – pripravite svoj bazen na zimo

Po odlični bazenski sezoni kopalke pospravimo v kot in se začnemo pripravljati na hladnejše dni. Da bi nam bazen služil tudi prihodnjo sezono, ga moramo pozimi ustrezno zaščititi. Če vaš bazen nima strehe, je zimsko pokrivalo za bazen nepogrešljiva oprema v zimskem času, vendar je pri njeni izbiri in nameščanju treba upoštevati določene zakonitosti. V podjetju Ema bazeni se ukvarjamo tudi s pripravo bazenov na zimo. Poskrbeli bomo, da bo vaš bazen preživel kakovostno »zimsko spanje«. Ko je bazen v mirovanju, ga zimsko pokrivalo ščiti pred rastjo alg in mikroorganizmov. V primeru, da bi se slednji razrasli v bazenu, bi imeli pred začetkom sezone dodaten strošek z njihovim čiščenjem in dolivanjem vode. Pravilno izbrano in nameščeno zimsko pokrivalo za bazen ga bo skozi celotno zimsko obdobje ščitilo tudi pred vremenskimi vplivi in zmrzovanjem vode. Pokličite nas in predlagali vam bomo najboljšo rešitev za vaš bazen in vam  zimsko pokrivalo tudi namestili.

Ko se zima začne poslavljati in nastopi pomladanski čas, pa moramo bazen pripraviti na toplejše mesece, ko bo ponovno v uporabi. Po večmesečnem mirovanju se je v njem nabralo razpadlo listje, voda pa je postala nekoliko zelenkasta. Če ne želite imeti preveč dela s pripravo bazena na sezono, vam lahko pri tem prav tako priskočimo na pomoč mi. Bazen bomo izpraznili, ga temeljito očistili in poskrbeli za menjavo vode. Oprali bomo tudi filter in očistili druge elemente bazenske tehnike, tako da bo bazen nared za tople poletne dni.


Vzdrževanje vode v bazenih


Ogrevanje bazena – različne možnosti ogrevanja

Ker je užitek plavati v topli in ravno prav ogreti vodi, ponujamo kar nekaj možnosti za ogrevanje bazena. Če je bazen manjših dimenzij, svetujemo uporabo pretočnega električnega grelca (na voljo so različne moči). Odločite se lahko tudi za ogrevanje bazena prek toplotnega izmenjevalnika, ki je priključen na hišno ogrevanje. Izmenjevalnik bo na centralnem ogrevanju deloval kot dodaten radiator. Za ugodno in maksimalno učinkovito ogrevanje pa se lahko odločite za namestitev toplotne črpalke, ki bo ogrevala bazen in vam podaljšala kopalno sezono. Bazenska toplotna črpalka deluje na principu črpanja energije iz zraka. Razmerje med vloženo električno energijo in proizvedeno toploto je 1 : 5. Ta posebna vrsta toplotne črpalke je tiha in diskretna. Pri nas dobite tudi inverterske toplotne črpalke, ki delujejo celo pri minus 20 stopinj Celzija.


Vrtni bazen – popestritev vsakega vrta, ki obeta nepozabno zabavo

Če bi radi izstopili iz monotonije in uživanje na svojem domačem vrtu popeljali na novo raven, je vrtni bazen odlična možnost, o kateri velja razmisliti. Pri nas je na voljo kar nekaj modelov tovrstnih bazenov in stranke, ki se odločijo za vrtni bazen, nikoli niso razočarane. Gre za cenovno ugodne bazene, ki si jih lahko privošči širok krog ljudi – le vrt morate imeti. Montažni vrtni bazen namreč ne zahteva nobene gradnje, kot je to pri zidanem bazenu. Vrtni bazen bo celi družini omogočil brezskrbno druženje v in ob bazenu za vse generacije. Otroci se bodo v njem z veseljem igrali in se osvežili, več kot primeren pa je tudi za starejše. Vrtni bazen omogoča igro, sproščanje in prijetno ohladitev v sončnih dneh. Prepričani smo, da bo postal srce vašega vrta, okrog katerega se bodo prirejali pikniki, nepozabne zabave in druženja!