Pokrivalo za bazen vaš bazen dopolni in zaščiti


Pokrivalo za bazen je lahko dodatna konstrukcija, ki ga strukturno dopolni, ali pa zgolj folija, s katero ga prekrijete. V vsakem primeru morate ob nakupu poskrbeti tudi za njegovo zaščito, saj mu s tem podaljšate življenjsko dobo. Pokrivalo za bazen je torej osnovna naložba, ki jo morate narediti skupaj z nakupom bazena. Predstavljamo vam nekaj razlogov za nakup pokrivala:

  • Zaščita vašega bazena pred smetmi, kot je listje in lažji odpadki (plastične vrečke, papirčki,…).
  • Zaščita vode pred mrčesom in žuželkami.
  • Kakovost vode, ki je ustrezno uravnotežena s kemikalijami, kar se poruši ob dodajanju deževnice – to lahko preprečimo s pokrivalom za bazen.
  • Toplotna izolacija.

To so številni dobri razlogi za nakup pokrivala za bazen. Še vedno niste prepričani, ali pa bi radi še več dokazov za nujnost tega nakupa? Naj vam predstavimo nekaj različnih možnosti pokrival.

solarno pokrivalo za bazen

Solarno pokrivalo za bazen, vodo tudi ogreje

Solarno pokrivalo za bazen ali solarna folija je pravzaprav najbolj osnovna zaščita. Gre za posebej narejeno tkanino, ki je zelo gosto tkana in kot taka izjemno kakovostna. Je lahka in plava na vodi, obenem pa je zaradi gostote tkanja solarno pokrivalo za bazen učinkovita zaščita tako pred onesnaževalci kot pred spremembami temperature.

Namestiti solarno pokrivalo je zelo enostavno. Po plavanju oziroma uporabi bazena ga preprosto potegnete čez vodno gladino. To lahko storite s pomočjo vrteče se ročice, ki jo lahko upravljate tudi avtomatsko, na daljavo. Vsekakor bo voda na ta način lažje ohranila želelno temperaturo, saj je pokrivalo zaradi goste tkanine zelo dober izolator. In le kdo ne uživa v plavanju v ravno prav topli vodi?

Bazeni so odličen način zagotavljanja telesne aktivnosti za odrasle in otroke. Dodatna prednost vadbe je, da vadite v vodi, brez vpliva na telo. Tako se izognete škodljivim posledicam prekomernega obremenjevanja mišic, kar je prednost pred aktivnostmi, ki so bolj intenzivne. Takšna vadba je primerna skoraj za vse, ne glede na telesno pripravljenost. Bazeni torej niso samo za prosti čas. Plavanje je v prvi vrsti športna dejavnost.

V tem smislu je namestitev domačega bazena podobna postavitvi domače telovadnice – le da je veliko boljša! Bazen pomeni namreč priložnost za vadbo kadar koli, in to brez obremenitev. To je ključnega pomena za ljudi, ki trpijo zaradi kakršnih koli bolečin v sklepih ali mišicah, in je lahko dolgoročno bolj zdravo kot druge vadbe. Velika prednost pa je seveda tudi, da se vam ni treba voziti v telovadnico.

Tako otroci kot odrasli uživajo v igri in sproščanju ob bazenu. Poletne zabave ali pozno nočno kopanje so vedno užitek, če imate bazen na domačem vrtu. Seveda tudi pri tem obstaja veliko možnosti za uresničitev in gradnjo, saj imate na razpolago številne stile, materiale in dimenzije. Nikdar pa ne smemo pozabiti na varnost.

folija za pokrivanje bazena

Za zaščito zadostuje že folija za pokrivanje bazena

Kot vidimo, je folija za pokrivanje bazena že veliko boljša zaščita kakor nič. Zakaj torej sploh potrebujemo dodatno opcijo za pokrivanje, ki se mnogim zdi potrata denarja in prostora?

  • Pokrivalo ščiti bazen, njegov okvir in prevleko oziroma material, ki ga imamo nameščenega na dnu in stenah.
  • Tako podaljšujemo življenjsko dobo, kar pomeni, da bo bazen brez prenove zdržal dlje časa.
  • Prihranili bomo tudi stroške zaradi dodatnih kemikalij in ogrevanja vode, ki bi bili v primeru neuporabe zaščite višji.


Zimsko pokrivalo za bazen naj bo kakovostno in izolativno

Zimsko pokrivalo za bazen vam zagotavlja, da boste lahko v svojem bazenu plavali vse leto. Takšno pokrivalo je že na pogled bolj konkretno in robustno od folije, saj je po navadi narejeno iz trde plastike ali drugih umetnih mas. Fiksna je tudi konstrukcija, ki je lahko narejena tudi tako, da se avtomatsko raztegne.

Na voljo je veliko različnih dimenzij, ki se prilegajo tudi bazenom, narejenim po meri. Tako ste v svojih izbirah skoraj popolnoma neomejeni, saj so prilagojeni vašim željam in zmožnostim. To je bistvenega pomena za lastnike, ki uživajo v dodajanju funkcij v svoje bazene. Mogoče vam to narekuje tudi skrb za zdravje. S pokrivali boste lahko v vadbi, masaži in gibanju uživali skozi vse leto.

zimsko pokrivalo za bazen

Bazensko pokrivalo najugodneje pri EMA bazeni

Bazensko pokrivalo vseh vrst najdete pod ugodnimi pogoji pri podjetju Ema bazeni. Kot eden izmed distributerjev in opreme z najdaljšim stažem pri nas, smo specializirani za montaže in servisiranje različnih vrst bazenov – od vgradnih do samostoječih in keramičnih školjk.

Ne skrbite, če se vaše dvorišče ali vrt zdita majhna ali neprimerna za bazen. Če je vaša želja imeti doma možnost plavanja, rekreacije in sprostitve, vam bodo to željo izpolnili. Lahko so narejeni tudi po meri in so zelo vsestranski za vsak prostor.

zimsko pokrivalo za bazen