Krožne žage za drva - ali veste, kako izbrati tisto pravo?

Krožne žage za les so najpogostejše orodje, ki ga najdemo v delavnicah domačih mojstrov. Izbiramo lahko med ročnimi krožnimi žagami in namiznimi, pri čemer so slednje tudi dražje, kljub temu pa ima vsaka vrsta krožnih žag za drva svoje prednosti. Kako torej izbrati tisto pravo? Vsak mojster bo pred nakupom krožne žage za les pomislil na moč in velikost izbrane naprave, saj sta oba dejavnika pravzaprav najpomembnejša faktorja, ki ju moramo upoštevati pri izbiri naprave. V primeru, da izberemo krožno žago za drva z malce slabšo močjo in se z njo kljub temu lotimo zahtevnejših opravil, lahko napravo že pri prvi uporabi uničimo. Bomo torej krožno žago uporabljali za točno določena opravila, ali si želimo bolj univerzalne uporabe? Seveda pri nakupu krožne žage za drva ne smemo pozabiti tudi na list krožne žage za les, ki ima velik pomen pri zagotavljanju natančnega reza. Kvalitetnega reza si pri uporabi krožne žage za drva ne želimo le v proizvodnjah, temveč tudi v domači delavnici.

Krožne žage za prečni rez


Kaj se zgodi, če list krožne žage ni kvaliteten?

Nekvaliteten list krožne žage za drva pomeni, da list ni dobro nabrušen. V tem primeru bodo rezi, ki jih bomo izvedli z uporabo krožne žage za les nekvalitetni, povečalo se bo tveganje za nastanek nesreč pri delu, poleg tega pa bomo tvegali tudi krajšo življenjsko dobo krožne žage za drva. Ker imajo te naprave dokaj visoke cene, je bolje, da poskrbimo za njihovo redno vzdrževanje in s tem tudi za brušenje krožne žage za drva. V Brusilnici Treven vam vsekakor ne svetujemo, da se vzdrževanja (brušenja) lista krožne žage za drva lotite kar v domačem okolju, če nimate vse potrebne opreme za varno izvedbo brušenja in če na tem področju nimate nobenih izkušenj, saj gre za zelo nevarno opravilo. Vzdrževanje lista krožne žage za prečni rez raje prepustite nam.


Ali so namizne krožne žage za drva zares dražje od ročnih?

Namizne krožne žage so tako kot ročne krožne žage za drva zelo pogosto uporabljene, saj omogočajo široko področje uporabe, delo pa nam lahko precej olajšajo. Drži, da so njihove cene dražje, pa vendar tudi namizne krožne žage prinašajo mnoge prednosti. Če želimo ohraniti njihovo dolgo življenjsko dobo in si tudi v prihodnosti zagotavljati kvalitetne reze, moramo tudi namizne krožne žage za les redno vzdrževati. V Brusilnici Treven vam nudimo profesionalno in ugodno brušenje krožnih žag za drva in za prečni rez. Zavedamo se, da krožne žage za drva zahtevajo redno in profesionalno vzdrževanje, saj lahko le tako ohranimo visoko kvaliteto reza in lista krožne žage za prečni rez.

namizne krožne žage za drva


Kakšna pa je cena brušenja krožne žage za drva?

Mnogi se v prepričanju, da so cene brušenja vrtoglave, poskušajo izogniti obisku strokovnjaka in se brušenja krožne žage za drva lotijo kar doma. Še enkrat moramo opozoriti, da je to početje izredno nevarno, če nimamo ustrezne opreme, zaščite in predvsem izkušenj. V Brusilnici Treven smo poskrbeli za ugodno brušenje krožnih žag za drva, saj si prizadevamo, da bi našim strankam ponudili čim bolj ugoden cenik brušenja krožne žage za drva. Prednost zaupanja krožne žage Brusilnici Treven ni le ugodna cena storitve, temveč tudi zelo hiter čas, v katerem opravimo brušenje. Zagotovo se boste strinjali z nami, da je prav krožna žaga za les tista, ki nam velikokrat olajša delo in nam prihrani čas, zato si vaša naprava zasluži profesionalno in kvalitetno vzdrževanje, ki bo podaljšalo njeno življenjsko dobo. Smo zanesljivi in natančni, svojo storitev pa vedno opravimo na profesionalen način.

BRUŠENJE NAMIZNIH KROŽNIH ŽAG ZA DRVA IN LESNE POLIZDELKE