Brušenje nožev


Vsak nož ima svojo življenjsko pot. Ko ga kupimo je največkrat oster in reže brezhibno, z rabo noža pa se rezilo obrablja, nož pa postane vse bolj top in posledično reže slabše. Zaradi opisanega je zelo pomembno, da je vzdrževanje in brušenje nožev redno. Brušenje nožev je opravilo, ki zahteva veliko natančnosti in potrpežljivosti. V podjetju Brusilnica Treven se s profesionalnim brušenjem nožev ukvarjamo že več časa. Ponujamo brušenje različnih vrst nožev - industrijskih nožev, skobeljnih nožev, motornih žag ter nožev za rezanje silaže.


Ukvarjamo pa se tudi z brušenjem kuhinjskih nožev


Tako kot vsa ostala rezila, se tudi rezila kuhinjskih nožev obrabljajo in jih je zato potrebno vzdrževati. Pri nas za brušenje kuhinjskih nožev poskrbimo namesto vas. Ko bomo končali z brušenjem vašega kuhinjskega noža, bo njegovo rezilo spet ravno in zelo ostro, nož pa bo rezal kot nov.
Da bi se izognili prepogostemu brušenju kuhinjskih nožev pa lahko upoštevate nekaj nasvetov:

  • Nikoli ne režite na marmornatih ali drugih površinah, ki niso namenjene rezanju, pač pa izbirajte umetne ali lesene rezalne deske.
  • Ko je potrebno zelenjavo ali drugo hrano postrgati iz deske, storite to s hrbtnim delom noža, da ne uničujete rezila.
  • Uporabljajte ostrejša rezila, saj zahtevajo manjši pritisk na površino - običajno zadostuje že teža rezila.
  • Redno brušenje kuhinjskih nožev

Seveda lahko z ostrilcem nožev nož nabrusite tudi doma, vendar je priporočjivo, da nože prepustite profesionalni oskrbi in jim tako zagotovite daljšo življenjsko dobo.

brušenje nožev trevenbrušenje kuhinjskih nožev treven

Brušenje nožev po ugodnih cenah


V podjetju Brusilnica Treven vam ponujamo kvalitetno brušenje nožev. Ponudbo si lahko ogledate na spletni strani. Za vprašanja smo vam na voljo po telefonski številki ali e-mail naslovu. Veseli pa bomo tudi obiska v naši poslovalnici, kjer se lahko na lastne oči prepričate o natančnosti in kvaliteti brušenja nožev ter se odločite za nakup storitve. Prepustite nam brušenje nožev, ki jih uporabljate in nadaljnja uporaba bo lahka in brezskrbna.