Ogrevanje vode predstavlja razmeroma velik strošekogrevanje sanitarne vode s toplotnimi črpalkami

Za ogrevanje vode porabimo odstotno velik del energije, ki je v letu dni porabimo za ogrevanje. Razmislek pri izbiri sistema za ogrevanje vode je tako seveda na mestu.

Zelo primeren način za ogrevanje vode je toplotna črpalka. Toplotna črpalka je namenjena ogrevanju vode, ki jo v gospodinjstvu porabimo. S pomočjo toplotne črpalke lahko prihranimo tudi do 70% v primerjavi s segrevanjem vode na kurilno olje. Toplotna črpalka namreč 70% energije, potrebne za segrevanje, pridobi iz okolice, ostalih 30% pa iz električne energije, ki poganja kompresor. Ker toplotne črpalke seveda povzročajo tudi hladilni učinek se pogosto uporabljajo za hlajenje manjših shramb ali celo kleti, saj v času delovanja temperaturo v prostoru znižajo tudi do 5 stopinj. Predvidena življenjska doba sanitarnih črpalk je med 15 in 20 let, ob rednem vzdrževanju pa se lahko še podaljša.

Toplotne črpalke v različnih prostorninah

Pri nas vam ponujamo toplotne črpalke za vodo 500l, v primeru manjših gospodinjstev pa se lahko odločite tudi za toplotno črpalko 100l.

Pri nas vam ponujamo toplotne črpalke za ogrevanje in za sanitarno vodo. Za več informacij o toplotnih črpalkah smo vam na voljo po telefonu ali e-mail naslovu. V želji po ogledu naših toplotnih črpalk nas lahko prav tako obiščete v naši poslovalnici in se prepričate o kvaliteti in ugodnih cenah toplotnih črpalk, ki vam jih ponujamo. Ob prihodu v našo poslovalnico vas bo pričakala ekipa strokovnjakov, ki vam bo pomagala odpraviti vse vaše dvome in vam hkrati povedati vse o vgradnji, vzdrževanju in o uporabi toplotnih črpalk. Oglejte si našo široko ponudbo toplotnih črpalk po ugodni ceni in se odločite za ekološki način ogrevanja še danes!

ČISTILCI ZRAKA

sanitarna toplotna črpalka