Vgradna omara je praktična rešitev za vsak dom

Vgradna omara je postala standardna rešitev za shranjevanje stvari v sodobnem domu. Po meri narejena se popolnoma zliva s prostorom in vizualno deluje kot enotna stena. Čiste linije poudarjajo minimalistično in usklajeno zasnovo prostora, medtem ko se notranjost s policami, predali in košarami povsem prilagodi potrebam naročnika. Glede na to, da tako kar najbolje izkoristimo prostor za urejeno in pregledno shranjevanje stvari, se investicija v nakup kmalu izkaže za pravo odločitev, saj je cena vgradne omare ponavadi le malo višja od cen garderobnih omar podobnih velikosti.

izdelava vgradna omara

Izdelava vgradne omare

Izdelava vgradne omare je proces, ki poteka v več stopnjah in zahteva tesno sodelovanje med naročnikom in izvajalcem. Ko se naročnik odloči za nakup, je najprej potrebna natančna izmera prostora, namenjenega za vgradnjo omaro. Že tukaj se pokaže, kako izkušen je izvajalec, saj na podlagi svojih izkušenj svetuje in predlaga najbolj optimalne rešitve za obstoječ prostor in njegovo namembnost. Sledi natančen 3D izris končnega stanja. Ker se vsaka vgradna omara prilagaja specifiki danega prostora, je ta korak pomemben tudi zato, da si naročnik jasno predstavlja, kaj lahko pričakuje, hkrati pa preveri, ali so bile upoštevane njegove želje. Na tej stopnji je mogoče načrt še prilagoditi in spremeniti. Z natančnim in dokončno določenem končnim izdelkom, ki vključuje tudi vse posamezne komponente notranjosti, je moč določiti tudi končno ceno vgradne omare. Povsem na koncu sledi še izdelava in montaža vgradne omare.

Je vgradna omara z drsnimi vrati boljša od omare s klasičnimi, krilnimi vrati?

Dobro načrtovanje je najpomembnejši korak pri investiciji v novo vgradno omaro. Takrat se določi notranja razporeditev, ne smemo pa pozabiti na najbolj vidni del vgradne omare – to so vrata. Klasična, krilna vrata so resda lahko vsa odprta hkrati in tako omogočajo dostop do celotne vsebine omare naenkrat, velikokrat pa niso najbolj optimalna rešitev. Njihovo polno odpiranje mogoče preprečujejo stropne luči in druga napeljava, včasih pa je sam prostor premajhen celo za delno odpiranje. V teh zagatah so najboljša rešitev drsna vrata za vgradne omare. Tehnologija vodil za drsna vrata je v zadnjem času tako napredovala, da je njihova uporaba tekoča in skorajda neslišna. Za kvalitetna vodila, ki so odporna proti udarcem, hkrati pa delujejo brezhibno, je dobro nameniti nekaj več denarja, saj bomo s tem znatno podaljšali življenjsko dobo omare. Dobra vodila za drsna vrata je mogoče diskretno namestiti na vse oblike tal: na preproge, masivo, laminate in parket.

cena izdelave vgradne omare

Vgradna omara pod stopnicami, v predsobi ali v kopalnici

Vgradna omara lahko povsem spremeni karakter stanovanja: mrtvi koti, po katerih so se prej valjali posamezni kosi obutve ali oblačil se preobrazijo v urejen kotiček za shranjevanje stvari. To je še posebej očitno v majhnih prostorih, kjer šteje vsak centimeter: na primer v predsobah, pod stopnicami ali v kopalnici. Vse takšne prostore zaznamujejo nepravilne oblike, zato je to težavo najlažje rešiti s pohištvom po meri. Vgradna omara pod stopnicami bo tako omogočila shranjevanje sezonskih reči in športne opreme, v predsobi bomo z njo takoj dosegli urejen in enoten videz stanovanja za obiskovalce, v kopalnici pa se bomo izognili napeljavi in pregledno spravili vse toaletne potrebščine.

VGRADNA OMARA PO MERI JE ODLIČNA REŠITEV ZA PREDSOBO

Cena vgradne omare, montaža in garancija

Cena vgradne omare je mogoče vnaprej, brez natančnega izrisa končnega stanja, določiti le okvirno. Glede na velikost in materiale je moč določiti ceno tekočega metra, končna cena vgradne omare se pa določi s seštevkom cen vseh posameznih elementov (posameznih cen vodil, polic, predalov itd.), kot tudi cen uporabljenih materialov. Ko primerjamo cene različnih proizvajalcev, je treba v zakup vzeti tudi ostale storitve, ki so vključene v končni ceni, namreč kvaliteto montaže in garancijo na izdelek. Vse to so pokazatelji, kako predan je posamezen izvajalec svojemu delu, kako zelo garantira za kakovosten izdelek in nenazadnje, kako usposobljen je za strokovno svetovanje in izvedbo projekta.