Pošlji povpraševanje

Pomanjkanje vitamina B12 ter rešitev za vegetarijance in veganepomanjkanje vitamina B12

Pomanjkanje vitamina B12 ima lahko resne posledice, saj le-ta skrbi za kakovost krvi, pravilno delovanje živčnega sistema, absorpcijo hranil in še ... Morda tudi vas teži pomanjkanje vitamina B12. Simptomi so utrujenost, depresija, slabokrvnost, demenca in težave z živci. Vse kronične bolezni (predvsem avtoimune) so lahko prav tako posledica pomanjkanja B12.

Pomanjkanje vitamina B12: simptomi in pravilna diagnoza

Pogosto se dogaja, da zdravniki postavljajo napačne diagnoze za različna bolezenska stanja, ki bi jih vsa preprečili z vnosom tega pomembnega vitamina. Z meritvijo lahko hitro ugotovimo, če trpimo za pomankanjem vitamina B12. Simptomi so tako nevrološki, psihiatrični in hematološki. Oslabelost, težave z ravnotežjem, krči v nogah in rokah, apatičnost, razdražljivost, psihoza, slabokrvnost so le nekateri od številnih znakov pomanjkanja vitamina B12. Simptomi so torej zelo raznoliki in zares številni, zato se splača preveriti. Zaskrbljujoče je tudi pomanjkanje vitamina B12 pri otrocih.


Pomanjkanje pri vegetarijancih in veganihpomanjkanje vitamina B12 simptomi

Dodan B12 vitamin je nujno potreben za vegetarijance in vegane, saj ga sicer dobimo le z vnosom živil živalskega izvora in fermentiranih živilih, rastlinska živila pa tega vitamina ne vsebujejo. Veganska prehrana in vegetarijanska prehrana je iz tega vidika nekoliko nezadostna, a ta lahko hitro odpravimo. Naše Valens B12 pršilo vsebuje metilkobalamin, ki je naravna aktivna oblika vitamina B12 in tako pomaga pri pomanjkanju vitamina B12. Zdravljenje je enostavno in učinkovito.

Valens B12 ustno pršilo

Naše pršilo učinkovito rešuje pomanjkanje vitamina B12 pri otrocih in odraslih ter je primerno za vegetarijance, vegane in tudi diabetke. Ima prijeten okus češnje in je slajeno s ksilitolom. Odmerjanje je enostavno, pršilo pa zagotavlja, da se absorpcija hitro začne že v ustih. Pomankanje B12 torej rešuje na najbolj učinkovit način in je priporočljiv za ljudi, ki imajo oslabljeno absorpcijo v prebavnem traktu.

Ključno je, da pri pomankanju vitamina B12 simptome prepoznate in si priskrbite pomoč. Ker mora biti pri pomanjkanju vitamina b12 zdravljenje takojšnje, je Valens pršilo odlična prva pomoč, ki nemudoma pomaga.

Preverite tudi ponudbo prehranskih dopolnil Valens Vitamin D baby in Vitamin D.

Več o simptomih gripe:www.vsi.si/valens/simptomi-gripe

VITAMIN D3

IMUNOFIT