Ječmenovi beta-glukani v Beta Vitalu


Prehranska dopolnila in funkcionalna živila so vsakdanjost. Statistike že leta kažejo, da so nezdrav življenjski slog, zvišan krvni tlak, povišan krvni sladkor, čezmerna telesna teža in debelost ter povišane vrednosti maščob v krvi, tisti dejavniki tveganja za bolezni srca in žilja, ki so pri nas še vedno najpogostejši vzrok smrti. Zato je izjemno pomembno, da se zniževanja holesterola lotimo na naraven način. Recimo s pomočjo ječmenovih beta glukanov, ki jih najdete v slovenskem izdelku Beta Vital podjetja Valens.

ječmenovi beta glukani

Plusi in minusi holesterola


Ste vedeli, da ima v Sloveniji več kot 60 odstotkov odraslih preveč holesterola v krvi? Ponovimo osnovno znanje. Holesterol je vosku podobna snov, ki se nahaja v vseh telesnih tkivih. V telesu nastaja v jetrih in nekaterih drugih organih, vnašamo pa ga tudi s hrano. S holesterolom bogati viri so mlečna maščoba, jajčni rumenjaki, mastno meso, maslo itd. Rastlinske maščobe holesterola ne vsebujejo seveda. Ste vedeli, da holesterol v telesu nastaja v odvisnosti od količine že prisotnega? Če je v telesu dovolj holesterola, je notranje nastajanje zmanjšano in obratno, če ga v telesu primanjkuje, je nastajanje povečano. A nikar ne prezrite opozorila, če je v krvi preveč slabega holesterola, torej LDL. Poiščite pravočasno ječmenove beta glukane in Beta Vital vključite v vsakodnevno prehrano.

PREVERITE TUDI NAŠ IMUNOFIT!


Slovenska inovacija


beta glukani beta vitalSestavino Valechol, koncentriran vir ječmenovih vlaknin (beta-glukanov) za naravno zniževanje holesterola in posledično za zniževanje tveganja za nastanek bolezni srca in ožilja, je slovensko podjetje Valens predstavilo pred nekaj leti. Evropska agencija za varnost hrane EFSA je patentirano inovacijo uvrstila med najpomembnejše znanstvene dosežke v Evropi, kar je velik mednarodni uspeh v razvoju zdravju koristnih živil. Visoka koncentracija ječmenovih beta-glukanov klinično dokazano prispeva k zdravju srca. Klinične raziskave so pokazale, da dnevno zaužitje 3 g beta glukanov iz ječmena lahko zniža raven holesterola celo za 17 odstotkov. Delujejo tako, da povečujejo viskoznost v prebavnem traktu - vlaknine namreč v vodi nabreknejo in v prebavilih povzročijo zgostitev prežvečene hrane, iz katere se upočasni vsrkavanje holesterola. Funkcionalno živilo je primerno za vse starosti in nima posebnih omejitev.

Vam primanjkuje življenjske energije? Preverite kaj vam lahko pomaga: http://www.valens.si/quvital/