B12 vitamin in znaki pomanjkanja vitamina B12

B12 vitamin je izredno pomemben za naše zdravje. Skrbi za kakovost krvi, pravilno delovanje živčnega sistema, absorpcijo hranil, nastajanje celic in še in še. Pomanjkanje vitamina B12 ima lahko resne posledice. Še posebej težko je pridobivanje vitamina B12 za vegane in vegaterijance. Dobimo ga namreč le z vnosom živil živalskega izvora in fermentiranih živilih, rastlinska živila pa tega vitamina ne vsebujejo. Znaki pomanjkanja vitamina B12 so izjemno raznoliki, tako da pogosto sploh ne pomislimo, da gre za takšno težavo.

Znaki pomanjkanja vitamina B12

Seznam simptomov pomanjkanja vitamina B12 je zelo dolg. Delimo jih na nevrološke, psihiatrične in hematološke. Nevrološki simptomi pomanjkanja vitamina B12 so na primer, oslabelost nog, rok, trupa, pa mišični krči, omotičnost, pozabljivost, motnje vida ... Iz psihiatričnega vidika se nas lahko loti depresija, razdražljivost, paranoja, psihoza in podobno. Hematološki znaki pomanjkanja vitamina B12 pa so predvsem slabokrvnost, levkopenija, trombocitopenija in drugi.

B12 vitamin za vegetarijance in vegane

V Valensu smo razvili odlično B12 ustno pršilo, ki vsebuje naravno aktivno obliko B12 vitamina. Vegetarijanstvo, še posebej pa veganstvo, pogosto privedeta do pomanjkanja tega vitamina. Naše pršilo je učinkovit dodatek vitamina B12 za vegane, ker ga sicer ne zaužijejo s hrano. Primerno je tudi za diabetike in ima prijeten okus češnje. Z njim boste na enostaven način pridobili potreben B12 vitamin in se znebili znakov pomanjkanja vitamina B12. Odmerjanje je enostavno, pršilo pa zagotavja, da se absorpcija hitro začne že v ustih. Zato ga priporočamo vsem ljudem, ki imajo oslabljeno absorpcijo v prebavnem traku.

Vloga vitamina B12

B12 vitamin dobimo izključno s prehrano in ima najbolj poznano vlogo pri zmanjševanju utrujenosti in izčpanosti, delovanju živčnega sistema, pa tudi pri normalnem psihološkem delovanju in nastajanju rdečih krvničk. Za vnos B12 vitamina vegetarijanstvo in veganstvo lahko ustvarjata prepreko, ki pa se jo da premagati. Naše pršilo, razvito in proizvedeno v Sloveniji, B12 vitamin zagotavja v točnem odmerku in povsem enostavno.

V ponudbi tudi prehranska dopolnila:

- Imunofit

- Quvital Q10

- Valens vitamin D

- Beta Vital

- Valens vitamin D baby

Več o spreju vitamina D:www.vsi.si/valens/vitamin-d-sprej

BETA GLUKANI IZ KVASA

VITAMIN D BABY

vitamin B12znaki pomanjkanja vitamina B12