Odpornost je ključna pri obrambi našega telesa pred virusi in bakterijami

Valens dviguje odpornostOdpornost našega telesa je odvisna od več dejavnikov. Seveda vsak najprej pomisli na zdravo prehrano. Prehrana je dejansko zelo pomemben faktor pri dvigovanju oz. vzdrževanju naše odpornosti. Prav tako je za vzdrževanje imunskega sistema pomembno gibanje. Vendar je tudi prepričanje, da le gibanje zadostuje za ohranjanje odpornosti našega telesa, zmotno. Z danim problemom se srečujejo predvsem športniki. Padec odpornosti po težkih treningih ali tekmah je nekaj običajnega. Nemalokrat se zgodi, da športnik zboli tik pred pomembnim športnim dogodkom zaradi pretreniranosti. Po vadbi sicer vsi opažamo padec odpornosti našega imunskega sistema in slednje tako vodi v različna vnetja, okužbe in obolenja.

Za dvigovanje odpornosti priporočamo različna prehranska dopolnila

Beta glukani odpornostIz slednjega lahko razberemo, da za vzdrževanje sploh pa za dvigovanje odpornosti ni dovolj le pravilna prehrana in gibanje, pač pa je pametno uporabljati prehranska dopolnila za odpornost.
Prehranskih dopolnil za odpornost je veliko. V vsej poplavi prehranskih dodatkov, ki jih lahko najdemo na tržišču je zelo pomembno, da se osredotočimo in se izobrazimo o njihovem delovanju in njihovi sestavi.
Za odpornost so izjemnega pomena beta glukani. Gre za naravne polisaharide, ki se nahajajo v celični steni kvasovk in bakterij, najdemo pa jih tudi v gobah, žitaricah in morskih algah. Beta glukani delujejo kot imunostimulanti v človeškem telesu. Med drugim znižujejo možnost za nastanek ateroskleroze in drugih srčno-žilnih bolezni, rakave bolnike ščitijo pred bakterijami in praživalmi, uravnavajo krvni sladkor in prebavo. Za dvig odpornosti pa ne smemo pozabiti tudi na antioksidante, kot so vitamin C ter na koencim Q10.
Seveda pa je potrebno poskrbeti tudi za odpornost naših najmlajših. Odpornost odrasli največkrat dvigujemo z različnimi vitaminskimi in drugimi tabletami. Za dvigovanje telesne odpornosti mladostnikov priporočamo sirup za odpornost, ki je lahko zaužljiv in je dobrega okusa.