Poroke na prostem potekajo malo drugače kot klasične poroke, so pa prav tako pravljične

Poroke na prostem so v Sloveniji vse bolj zaželene, saj se lahko svatje v pomladnih in poletnih mesecih sprostijo v naravi ob prijetnem pišu vetra in seveda ob nepozabni zabavi. Ob organizaciji poroke na prostem pa moramo biti pozorni na nekaj podrobnosti. Seveda moramo zagotoviti dovolj potrebne infrastrukture. To je največkrat bel poročni šotor, ki svate varuje pred pripekajočim soncem ali pred pršenjem poletnega dežja. Poleg tega je potrebno zagotoviti dovolj nealkoholne pijače, da svatje med zabavo ne bodo žejni, poskrbeti pa je potrebno tudi za dober in nepozaben meni.

OGLEJTE SI ŠE PREOSTALO PONUDBO

Pred izvedbo poroke na prostem je potrebno opraviti nekaj administrativnih zadev

Pri organizaciji poroke na prostem pa je potrebno biti pozoren na nekaj administrativnih pasti, ki jih nastavlja slovenska zakonodaja. Če poroka poteka izven uradnih prostorov je vsaj 45 dni pred samim obredom potrebno vložiti vlogo za sklenitev zakonske zveze izven uradnih prostorov. Skupaj s to vlogo je potrebno vložiti tudi pisno soglasje lastnika za uporabo lokacije. Sklenitev zakonske zveze izven uradnih prostorov pa pomeni tudi povečane stroške. Ti se določijo z odločbo, ki dovoli sklenitev zakonske zveze in znašajo 170 evrov. Tudi upravne enote postajajo vse bolj dovzetne za poroke izven uradnih prostorov. Ob vsem tem pa je na samem kraju sklenitve zakonske zveze potrebno izpolniti še nekatere dodatne zahteve kot so miza za dokumente, slovenski grb, cvetlična dekoracija ter svečana oblačila.

Potek poroke malo drugačePoroka na prostem Kras

Ideje za čudovite in čarobne poroke na prostem na Krasu vam ponujamo v Hiši posebne sorte

Si tudi vi želite poroke malo drugače? V Hiši posebne sorte poskrbimo, da bo vaša poroka na prostem potekala v čudovitem okolju na Krasu. Poroke na Krasu potekajo v idilični majhni vasici, ki se lahko pohvali s čudovito pokrajino, razgibano kulturo in odlično kulinariko. Z odličnim menijem pa se lahko pohvalimo tudi v Hiši posebne sorte. V Hiši posebne sorte se poslužujemo predvsem sezonskih jedi, zato naš jedilnik skozi ledne čase variira. Jedi, ki jih pripravljamo so ekološko pridelane, okusi pa so tako polni in barviti. Naša ponudba obsega predvsem primorske jedi ki so značilne za te kraje in v katerih se, tako kot v sami pokrajini, kaže izjemna pestrost in raznolikost okusov. Poleg avtohtonosti, je za večji del dobrot, ki jih pri nas ponujamo, značilna ekološka predelava, zato se ponudba okusov preko letnih časov nenehno spreminja. Seveda se o samem meniju z mladoporočencema prej pogovorimo in ob pripravi hrane dosledno upoštevamo njune želje, saj bo le z upoštevanjem želja mladoporočencev poroka zares pravljična.

V Hiši posebne sorte pa ne bomo poskrbeli zgolj za odlično kulinariko, pač pa bomo v skladu z željami mladoporočencev pripravili tudi dekoracijo poroke, poskrbeli pa bomo tudi za glasbo. Seveda pa si vsak izmed mladih zaljubljenih src želi ohraniti spomine na ta čarobni dan, zato bomo pri nas poskrbeli tudi za fotografije in posnetke s poroke, ki jih bomo po koncu slavja predali mladoporočencema.

Pri organizaciji poroke dosledno upoštevamo želje mladoporočencev in se jim prilagodimo

Poleg hrane, bomo poskrbeli tudi za tekoč potek poroke brez zapletov, ki si ga bosta tako mladoporočenca, pa tudi svatje za zmeraj zapomnili. Pred organizacijo poroke na prostem se bomo z mladoporočencema pogovorili in se tako prepričali o njunih željah ter zahtevah ob enem pa ju bomo navdušili z dodatnimi idejami za poroke, ki smo jih nabrali skozi leta izkušenj organizacije porok na prostem. V primeru dodatnih vprašanj na pokličite po telefonu ali pa nas kontaktirajte po e-pošti in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam o poroki na Krasu še zastavljajo.

NUDIMO TUDI PRENOČIŠČA