Prenočišča, obdana z naravo

Že kratek vikend, preživet v podeželjskem prenočišču, nas bo napolnil z veliko pozitivne energije. Takoj, ko stopimo ven iz mestnega vrveža in se podamo v zelenje narave, se čas avtomatično upočasni, čemur sledijo tudi naše misli in vedenje. Še tako kratek oddih v prenočišču nam bo omogočil, da se vsaj malo odmaknemo od vsakdanjih skrbi, preživimo čas sami s seboj ali družino in res zadihamo s polnimi pljuči. Stres je velik problem sodobne družbe. Pripelje do kronične utrujenosti in izgorelosti, to pa do številnih fizičnih in psihičnih bolezni. Čas je torej, da si vzamemo nekaj časa zase in poskrbimo za svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih. Dokazano je, da naša vez z naravo pomembno vpliva na umske sposobnosti in izboljša razpoloženje in ustvarjalnost.

Oglejte si ponudbo naših apartmajev 

Soobstoj tradicionalnosti in modernega udobja prenočišč

Prenočišča v turističnih kmetijah nas ponesejo v kmečki svet kulinaričnega razvajanja, degustacij vina in nasadov oljk ter vinogradov. Navadno nam taka prenočišča omogočajo ponudbe z zajtrkom in ostalimi obroki, kjer imamo možnost pokusiti domača vina in druge okuse regije. Hrana je večinoma lokalnega izvora, ekološko pridelana in seveda sezonska, pripravljena v skladu s starimi recepti. Ne glede na to, ali se na oddih podamo sami, v dvoje ali z otroci, v takem okolju bomo vedno našli nekaj, kar nas bo razveselilo, morda pa se bomo naučili tudi kaj povsem novega. Veliko prenočišč ponuja možnost udeležbe delavnic ljudskega plesa, prek vodenih ogledov pa se lahko bolje spoznamo z zgodovino okolja, ljudskim izročilom in kmečko obrtjo. Ogledamo si lahko številne naravne in tudi kulturne znamenitosti, od cerkev in gradov do kapelic in spomenikov, in izvemo kaj več o življenju v teh krajih nekoč.

Do popolne sprostitve s številnimi tretmaji

Popolno relaksacijo v večini prenočišč nam bodo zagotovile številne terapevtske masaže in tretmaji, ki poskrbijo za raztrupljevanje telesa, odpravljanje celulita ali umik stresu s pomočjo aromaterapije in akupresure. S tem, ko se prepustimo izkušenim rokam profesionalnih maserjev, v sebi spet vzpostavimo pravilno harmonijo. Pozitivni učinki masaž so še toliko bolj vidni v kombinaciji s svežim zrakom, rednimi sprehodi po neokrnjeni naravi in zdravo hrano s kozarcem domačega vina. Vse to doprinese k sproščenosti in izvrstnemu počutju, tako mentalnem kot fizičnem, ki nas bo spremljal tudi doma. Vsake toliko časa si je potrebno vzeti dan ali dva povsem zase, da se regeneriramo in si naberemo energije za izzive, ki nas čakajo v poslovnem ali družinskem življenju. Iz prenočišča se bomo tako vrnili polni novih moči.

Prenočišča nočitvePrenočišča primorska

Primorska prenočišča in lepota Krasa

Primorska pokrajina predstavlja enega izmed slovenskih biserov, ki se ponaša s številnimi naravnimi in tudi kulturnimi znamenitostmi, vrednimi ogleda. Ogledamo si lahko domovanje lipicancev v Lipici in bližnje Škocjanske jame, ki so tudi na Unescovem seznamu svetovne kulturne in znaravne dediščine. Postojnska jama vsako leto privabi tisoče obiskovalce iz vsega sveta, kot Slovenci pa imamo to srečo, da je od nas oddaljena največ nekaj ur vožnje. Slikoviti Štanjel je kraško naselje, ki se ponaša z rekonstruiranim gradom in domovi, ki odražajo umetnost romanike in gotskega sloga. Bližnji Ferrarijev vrt je razglašen za kulturni spomenik in je idealen za enodnevni izlet. Primorska prenočišča so obdana z vinogradi in tradicionalnimi vasicami, polnih starih kamnitih hiš, in urejena v prenovljenih domačijah. Navadno so popolnoma obnovljena in nam nudijo ves luksuz in sodobnost 21. stoletja, hkrati pa ohranjajo svoje prvotne arhitekturne značilnosti. Definitivno gre za prenočišča, kamor se bomo radi vračali. Primorski svet je tudi odlično izhodišče za krajše sprehode in izlete po urejenih poteh, kolesarjenje in nordijsko hojo.