Poroka na prostem na Krasu pod kozolcem je lahko ena izmed najbolj idiličnih porok


Poroka na prostem je lahko nekaj najlepšega in najbolj idiličnega, kar si mladoporočenca sploh lahko zaželita. Zraven tega, da je poroka na prostem precej bolj razgibana od t.i. ”klasičnih porok”, prav tako pa je vsaka poroka na krasu v naravi tudi veliko bolj unikatna, mladoporočenca in svatje pa si jo za zmeraj zapomnijo.
Dan danes se mlajše generacije vse pogosteje odločajo za prireditev poroke na prstem. Razlogov za to je več. Najprej lahko izpostavimo, da je na voljo vedno več primerne infrastrukture, kot so na primer šotori. Prav tako lahko mladoporočenca izbereta poljubno lokacijo, ki ima zanju poseben pomen, oblečeta se lahko bolj lahkotno in neformalno, skupaj z njima pa lahko lahkotnejša oblažila izbirajo tudi gostje. Zanemariti pa ne smemo niti praktičnosti poročnih šotorov za različno velika slavja.
V Sloveniji se zaradi razgibane pokrajine ponuja veliko različnih možnosti za prireditev poroke na prostem. Mladoporočenca lahko izbirata med različnimi lokacijami po vsej Sloveniji - od primorja, čudovitega Bleda, mondene Ljubljane, pa vse do romantičnih štajerskih gričev in prekmurskih ravnin.

PREBERITE SI VTISE MLADOPOROČENCEV


Organizacija poročnega slavja na prostem je povezana z dodatnimi stroški

Vendar je pred organizacijo poroke na prostem potrebno poskrbeti tudi za nekaj dovoljenj. Vsaj 45 dni pred poroko morata mladoporočenca vložiti vlogo za sklenitev zakonske zveze izven uradnih prostorov. Skupaj s to vlogo morata priložiti tudi pisno soglasje lastnika za uporabo lokacije, kjer želita, da se poročni obred odvija. Sklenitev zakonske zveze izven uradnih prostorov pomeni tudi povečane stroške. Ti se določijo z odločbo, ki dovoli sklenitev zakonske zveze in znašajo 170 evrov. Dan danes upravne enote postajajo vse bolj dovzetne za poroke izven uradnih prostorov.

Organizacija poroke na prostemProstor za poroko na krasu


Ob organizaciji poroke v naravi je potrebno poskrbeti tudi za vsa presenečenja, ki nam jih pripravi vreme

Ker pa narave ne moremo nadzirati je pomembno tudi, da smo pri organizaciji pozorni na možne vremenske neprilike. Največkrat se poroke na prostem odvijajo poleti. Goste je tako s primernim prostorom za poročno slavje potrebno zaščititi pred pripekajočim soncem ali celo pred poletnim nalivom. Najpogosteje je tak prostor za poročno slavje kar šotor.


Poroka na krasu je lahko ena izmed najlepših in najbolj unikatnih

V Hiši posebne sorte se zraven številnih dejavnosti ukvarjamo tudi z organizacijo porok na prostem. Poročno slavje lahko pripravimo v idilični vasici na Krasu, ki bo navdušila z razgibano naravo in čudovitimi naravnimi znamenitostmi Slovenije, ki jih velikokrat kar prezremo. Mladoporočenca se lahko odločita celo za poroko pod kozolcem, ki je izjemno idilična in pristna.


Ob poroki na prostem zagotavljamo tudi veliko kulinaričnih užitkov

Pri organizaciji poroke na prostem se bomo z mladoporočencema pogovorili in dosledno upoštevali njune želje. Ob poročnem slavju pa bomo mladoporočenca in svate navdušili tudi s kulinarično ponudbo. Večina naše ponudbe se nanaša predvsem na tipične primorske jedi, ki so značilne za te kraje in v katerih se, tako kot v sami pokrajini, kaže izjemna pestrost in raznolikost okusov. Poleg avtohtonosti, je za večji del dobrot, ki jih ponujamo pri nas, značilna ekološka predelava, zato se ponudba okusov preko letnih časov nenehno spreminja. Seveda se je mogoče pa lahko na željo svatov pripravimo tudi vegetarianski ali veganski meni.
Vabimo vas, da si ogledate našo spletno stran in se prepričate o pestri ponudbi, ki jo ponujamo. V primeru dodatnih vprašanj smo vam dosegljivi tako po telefonu kot tudi po e-pošti kjer vam bomo z veseljem pomagali do informacij ki jih potrebujete. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v Hiši posebne sorte, kjer nam lahko zaupate vaše želje po poroki na prostem, mi pa jih bomo uresničili.