Organizacija poroke v Sloveniji možna tudi na prostem

Organizacija poroke je običajno precej zahtevna, zato je vsekakor priporočljivo, da ima par pri tem pomoč. To velja še toliko bolj, če gre za organizacijo velikega slavja z večjim številom povabljencev. Da bi na vajin dan vse potekalo tako, kot mora, mora biti organizacija poroke premišljena - šteje vsaka podrobnost. Pogosto prav detajli odločajo o tem, kako čarobna bo poroka. Ideje je zato smiselno preučiti skupaj z nekom, ki ima z organizacijo že veliko izkušenj.

Kaj vse zahteva povprečna organizacija poroke?

Vse se začne z izbiranjem datuma. Organizacija poroke na prostem zagotovo poteka nekoliko drugače glede na izbrani letni čas. V hladnejših mesecih praznovanja na prostem niso najboljša zamisel, medtem ko je to spomladi, poleti in v zgodnji jeseni odlična rešitev. Smiselno je, da že na začetku določita okvirni proračun, eden od prvih korakov pa je nato iskanje najprimernejše lokacije. Skorajda obvezni elementi, ki jih vključuje organizacija poroke, so nato izbira oblačil in obutve, nakup prstanov, najem fotografa (pogosto pa še snemalca), iskanje glasbenikov, pošiljanje vabil, rezervacija termina pri frizerju in vizažistki, naročilo cvetja in druge dekoracije, oblikovanje menijev, naročanje torte, načrtovanje sedežnega reda, organizacija prevoza ter urejanje potrebne dokumentacije. K temu je nato treba dodati še različne malenkosti. Če nočete, da vaju organizacija povsem izčrpa, prosita svoje bližnje, da prevzamejo določena manj zahtevna opravila. Seveda pa lahko po želji najameta profesionalca, ki vama bo pomagal pri organizaciji poroke.

Katere so najbolj priljubljene lokacije za poroke v Sloveniji?

Vse več parov, ki načrtujejo poroke v Sloveniji, se odloča, da jih izpeljejo na prostem. Odločiti se je mogoče zgolj za civilni obred, v Sloveniji pa je prav tako možen cerkveni obred na prostem. Organizacija v tem primeru zahteva pridobitev posebnega dovoljenja - vlogo morata oddati najmanj 45 dni pred dogodkom. V Sloveniji velja sicer za eno najbolj priljubljenih lokacij Primorska. Le redko katera druga pokrajina v Sloveniji se lahko pohvali s tako pravljično kuliso, ki ne nazadnje poskrbi za izjemne fotografije.

Organizacija poroke na KrasuOrganizacija poroke v Sloveniji

Sanjska poroka: Kras poskrbi za idilično vzdušje

Pare, ki iščejo popolno lokacijo za organizacijo poroke v Sloveniji, vljudno vabimo, da si ogledajo možnosti, ki vam jih ponujamo v Hiši posebne sorte. Naša domačija se nahaja v zavetju okoliških gora, zato boste varni pred premočno burjo, najdete pa nas le streljaj od Štanjela, v prikupni kraški vasici Kodreti. Tu se pretežno mediteranski vplivi prepletajo z elementi celinskega podnebja in združijo v prečudovito harmonično celoto.

Pri nas vas čaka nepozabna poroka: ideje spremenimo v realnost

V Hiši posebne sorte vam z veseljem pomagamo pri organizaciji vajinega posebnega dneva. Pri organizaciji smo sodelovali že s številnimi pari iz vse Slovenije. Nekaj njihovih vtisov je mogoče prebrati v naši spletni knjigi gostov. Pri nas vaju čaka resnično sanjska poroka. Ideje, ki jih imata, bomo skrbno preučili in poskrbeli, da ne bo spregledana niti najmanjša podrobnost. Po končanem uradnem delu se bosta skupaj s povabljenci zabavala še dolgo v noč, pri čemer ne bo manjkalo kulinaričnih specialitet, značilnih za ta del Slovenije. Izbirati je možno med postrežbo pri mizah in med bifejem, pripravimo pa tudi izvrstne jedi za vegane in vegetarijance. Poskrbeli bomo, da bo to resnično najlepša poroka - Kras vabi!

Po potrebi poskrbljeno za prenočišča na Krasu za vaše goste

Za konec naj spomnimo še na to, da je že pri načrtovanju poroke dobro misliti na prenočišča za tiste svate, ki bi se po dogodku težko odpeljali domov. Pri nas to ne bo težava, saj so v Hiši posebne sorte na voljo prenočišča oziroma apartmaji za 23 oseb, opremljena z velikimi posteljami, ki nudijo optimalno udobje za popoln zaključek popolnega dneva. Na voljo smo vama za vse potrebne informacije, povpraševanje pa lahko po želji oddata kar na naši spletni strani.