Poroke na prostem so v Sloveniji vse bolj razširjene


Poroke na prostem znajo biti ene izmed najbolj čudovitih in čutečih porok, ki si jih dve zaljubljeni srci sploh lahko želita. V Hiši posebne sorte, ki leži na meji med Krasom in Vipavsko dolino, vam ponujamo možnost organizacije čudovite poroke na prostem, ki vam bo zavedno ostala v spominu. Poroke na prostem izvajamo v majhni vasici na Krasu. Za mladoporočenca in svate bomo poskrbeli z izvrstnim menijem in odlično vinsko spremljavo.
Obstaja veliko razlogov, zakaj se odločiti za poroko na prostem. Med drugim dan danes obstaja vedno več primerne (prenosljive) opreme, ki nudi nujno infrastrukturo za izvedbo poroke na prostem. Mladoporočenca lahko izbereta poljubno lokacijo, ki ima zanju poseben pomen, oblečeta se lahko bolj lahkotno in neformalno, prav tako tudi gostje. Zraven tega pa bodo čudoviti beli poročni šotori pričarali pravljično poročno vzdušje, hkrati pa bodo mladoporočencema in svatom nudili odlično zavetje pred pripekajočim soncem ali lahkotnim poletnim dežjem.

OGLEJTE SI NAŠO CELOTNO PONUDBO


Ideje za čudovite in pravljične poroke na prostem na Krasu

Večina porok v Sloveniji je podobnih - seveda je vsaka zase edinstvena in posebna - pa vendar se v večini vse najprej dogajajo v matičnem uradu ter se nato nadaljujejo v restavracijah ali večjih zaprtih prostorih, kjer se praznuje. Pri nas ponujamo drugačno idejo za poroko. Idilična poroka v naravi na Krasu bo pričarala nepozabno vzdušje, ki ga mladoporočenca ne bosta nikoli pozabila, svatje pa bodo naravnost uživali. Poroka na prostem je zaradi svoje pristnosti še bolj unikatna. Lepa okolica z lepimi belimi poročnimi šotori ustvarja najlepšo romantično izkušnjo dveh zaljubljenih src in njunih svatov.

Ideja za poroko v SlovenijiPoroka na prostem Kras

Odličen meni, navdihnjen s primorskimi okusi poroki na prostem doda še posebno vrednost

Ob poroki na prostem seveda ne sme manjkati odlične hrane za katero bomo poskrbeli mi. Z značilnimi primorskimi jedmi, ki so značilne tudi za Kras, bomo poskrbeli, da bodo gostje in mladoporočenca uživali v čarobnih okusih jedi, ki jih bomo pripravili. Zraven avtohtonosti jedi, je za večji del dobrot, ki se znajdejo na našem jedilniku, značilna ekološka predelava, zato se ponudba okusov preko letnih časov nenehno spreminja.
Vendar pa naša ekipa ne bo nastopala zgolj v vlogi kulinaričnih mojstrov, pač pa bomo sodelovali pri pripravi celotne poroke na prostem na Krasu. Mladoporočencema bomo ves čas na voljo. Pomagali jima bomo pri izbiri kraja za poroko, pa tudi pri pripravi šotora, ki je obvezen del poroke na prostem. Skupaj z mladoporočencema bomo pregledali meni ter program, ki ga bosta izbrala, dogovorimo pa se lahko tudi za izvedbo tematske poroke.
Mladoporočenca se lahko odločita za sklenitev zakonske zveze pred matičarjem, na njuno željo pa se lahko dogovorimo tudi za cerkven obred na prostem. Cena poroke kljub cerkvenemu obredu ostaja dostopna. Seveda bomo pomagali tudi z dekoracijo. Dekoracijo lahko mladoporočenca prepusti nam, lahko pa nam do potankosti zaupata svoje želje, ki jih bomo z veseljem upoštevali. Zraven tega bomo v sklopu poroke na prostem poskrbeli tudi za fotografiranje. V ceno poroke na prostem pa je vključena tudi glasbena spremljava, brez katere poroka enostavno ne more obstajati.


Pri izvedbi poroke na prostem na Krasu moramo biti pozorni na nekaj malenkosti

Pri odločitvi za poroko na prostem pa moramo opozoriti tudi na nekaj posebnosti. V primeru, ko se mladoporočenca odločita za poroko na prostem, je potrebno vsaj 45 dni pred poroko vložiti vlogo za sklenitev zakonske zveze izven uradnih prostorov. Skupaj s to vlogo je potrebno priložiti tudi pisno soglasje lastnika za uporabo lokacije. Sklenitev zakonske zveze na prostem pa pomeni tudi nekoliko povečane stroške. Ti se določijo z odločbo, ki dovoli sklenitev zakonske zveze in znašajo 170 evrov.