Izbira prostora za poroko v Sloveniji je zaradi razgibane pokrajine zares ogromna


Poroka malo drugače je pravzaprav želja vsakega para, saj si vsak izmed nas želi unikatno poroko, ki se nam bo vtisnila globoko v spomin. Poroke na prostem v Sloveniji so lahko zaradi razgibane pokrajine še posebej raznovrstne in unikatne. Mladoporočenca se lahko odločita za poroko ob morju, na romantičnih štajerskih gričih, na čudovitem krasu ali v prostrani Beli Krajini. Izbire je ogromno, vsaka poroka na prostem, pa bo unikatna in idilična.


Pred organizacijo poroke v Sloveniji pa je potrebno premisliti o potrebno infrastrukturi

Pred organizacijo poroke na prostem pa se je potrebno pozanimati o nekaterih podrobnostih, ki organizacijo poroke na prostem spremljajo. Ena izmed najpomembnejših stvari je seveda infrastruktura, ki je pri poroki v Sloveniji na prostem je izjemno pomembna, saj same narave ne moremo nadzirati ter moramo tako s primerno infrastrukturo poskrbeti za zaščito svatov tako pred pripekajočim soncem kot pred morebitnimi padavinami ter pred vetrom ki sploh pri poroki na prostem na Krasu velikokrat rad preseneti goste.

Poroka na prostem v Sloveniji je povezana tudi z nekaterimi dodatnimi stroški

Mladoporočenci pa se morajo zavedati tudi, da je potrebno v primeru poroke na prostem v Sloveniji poskrbeti za nekatere administrativne zadeve, za katere nam pri organizaciji ”standardne” poroke ni potrebno skrbeti. V primeru, da poroka poteka zunaj matičnih enot, morata mladoporočenca vsaj 45 dni pred izvedbo obreda vložiti vlogo za sklenitev zakonske zveze izven uradnih prostorov. Zraven tega mladoporočenca za izvedbo poroke na prostem potrebujeta tudi pisno soglasje lastnika zemljišča, kjer bo obred potekal. Poleg navedenih soglasij pa je sklenitev zakonske zveze zunaj matičnih prostorov povezana tudi z nekoliko povečanimi stroški. Ti se določijo z odločbo, ki dovoli sklenitev zakonske zveze in znašajo 170 evrov. Tudi upravne enote postajajo vse bolj dovzetne za poroke izven uradnih prostorov.

Poroke na prostem v SlovenijiDekoracija poroke malo drugače


Organizacija porok v Sloveniji na krasu s pomočjo Hiše posebne sorte vam bo ostala v spominu

V Hiši posebne sorte se ukvarjamo z organizacijo porok v Sloveniji, ki se odvijajo v pristni vasici na Krasu. Ker vemo, da je želja vseh mladih parov unikatna in nepozabna poroka bomo poskrbeli za čudovito dekoracijo in odličen meni poroke na krasu, ki se bo tako gostom kot tudi mladoporočencema vtisnil v spomin. Pri sestavi menija se z mladoporočencema posvetujemo in se prilagodimo njunim željam. V osnovi pa meni poroke na krasu sestoji iz ”domačih” dobrot, ki se skozi letne čase spreminjajo in tako ohranjajo svežino menija. Poleg avtohtonosti, je za večji del dobrot, ki Vam jih ponujamo, značilna ekološka predelava, zato se ponudba okusov preko letnih časov nenehno spreminja.


Ob čudoviti poletni poroki je mogoča tudi idilična poroka pozimi

Poroke na krasu spadajo v ene izmed najbolj idiličnih v Sloveniji, saj je pokrajina, kjer se poroka odvija naravnost čudovita, kras pa lahko postreže tudi s pristnimi kulinaričnimi dobrotami in odličnim vinom. Da so poroke na krasu vse bolj popularne tako ni pravzaprav nič nenavadnega. Večina ljudi si poroko na krasu predstavlja poleti, vendar so z našo pomočjo poroke na krasu mogoče tudi pozimi. Poroka pozimi poteka v šotorih, ki so primerno ogrevani ter nemalokrat pričara še bolj idilično vzdušje kot poroka poleti.
Oglejte si našo spletno stran in se prepričajte o širini ponudbe, ki smo jo pripravili za vas. V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo na vprašanja o poroki v Sloveniji na krasu z veseljem odgovorili. Veseli pa bomo tudi obiska pri nas, kjer se lahko pogovorimo še o dekoraciji poroke ter o poroki pozimi, v kolikor vas to zanima.