Beljenje oz. barvanje stanovanja

Beljenje stanovanja ali barvanje stanovanja je dobro opraviti vsakih nekaj let. Sčasoma se na stenah pojavijo madeži zaradi plesni, iztekanja vode ali poplav, razigranosti otrok in hišnih ljubljenčkov, zato je barve sten potrebno spet osvežiti oz. jih prebarvati v druge barve. Pleskanje stanovanja se lahko lotimo sami ali pa nam to profesionalno opravijo strokovnjaki v podjetju Slikopleskarstvo in fasaderstvo Alojz Čerin s.p.

 

Barvanje stanovanja – katere barve sten izbrati?

Barvanje ali pleskanje stanovanja ni najbolj preprosto opravilo. Potrebno je izbrati barve in vse pripomočke, od čopičev in valjev za barvanje do zaščite za tla in pohištvo. Beljenje stanovanja je malo manj zapleteno, saj nam ni potrebno premišljevati o odtenkih in barvah – beljenje stanovanja pomeni pleskanje z belo barvo. Beljenje še vedno prevladuje nad barvanjem, malo zaradi tradicije (v preteklosti se je hiše belilo z apnom, apno pa ima tudi dezinfekcijske in fungicidne lastnosti), malo pa tudi zato, ker nam bela barva stanovanja daje občutek čistoče in svežine. Najpogosteje se ljudje odločajo za beljenje stanovanja z nekaj dodatnimi barvami, ki poživljajo.

 

Pleskanje stanovanja z razpoloženjskimi barvami

Barvanje stanovanja lahko prilagodimo psihologiji. Različne barve nam popestrijo prostor, hkrati pa podzavestno vplivajo na naše čute. Tako naj bi veljalo, da imajo ljudje, ki izberejo določene barve, takšne lastnosti, kakršne zajemajo določene barve:

  • pleskanje stanovanja z oranžno predstavlja vesele, tople, širokosrčne, igrive ljudi;
  • barvanje stanovanja z modro simbolizira modre ljudi, ki jih privlači neskončnost, nesmrtnost;
  • vijolična barva združuje nasprotja mir, oddaljenost in vročino ter strast;
  • beljenje stanovanja z belo barvo pa je simbol čistosti, božanskosti in popolnosti.

 

Kvalitetno beljenje in barvanje vašega stanovanja

Za kvalitetno beljenje ali barvanje stanovanja pokličite Slikopleskarstvo in fasaderstvo Alojz Čerin s.p. Dodatne usluge, ki jih nudijo, pa so še:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Miklošičeva ulica 1a
1230 Domžale
Spletna stran
E-pošta
031 590 507
Seznam fraz
beljenje stanovanja, barvanje stanovanja, pleskanje stanovanja
ZEMLJEVID