Beljenje sten in pleskanje sten

Beljenje sten ali pleskanje sten je dobro narediti vsakih nekaj let, saj se na stenah pojavijo različni madeži. Najpogosteje nastanejo zaradi prahu, razigranih hišnih ljubljenčkov in otrok, nemalokrat pa je pleskanje stanovanja oz. beljenje sten in stropov potrebno zaradi vode in plesni. Strokovnjaki pri Slikopleskarstvu in fasaderstvu Alojz Čerin s.p. iz Domžal vedo, kako se lotiti teh težav, zato pokličite in se prepričajte. Nudijo pa tudi barvanje vaše fasade!

Beljenje sten oz. pleskanje je najbolje prepustiti strokovnjakom

Barvanje stene se sliši kot nezapleteno opravilo, vendar pa postane pleskanje več sten precej zahtevno delo. Če si želimo sami spremeniti barve stanovanja, moramo najprej nakupiti vsa potrebna »orodja« (čopiče, valje, zaščitne prevleke in barve). Najtežja je priprava na beljenje oz. pleskanje stanovanja, saj moramo prestaviti vse pohištvo drugam ali vsaj na sredino sobe, da lahko nemoteno barvamo. Nato moramo zaščititi tla, vrata in okna, ne pozabimo pa tudi na sebe - predvsem na oči. Običajno sta za barvanje ali samo beljenje sten potrebna dva sloja barve, med njima pa mora biti zadosten premor, v nasprotnem primeru lahko pokvarimo že narejeno.

Pleskanje sten s pomirjujočimi in/ali dinamičnimi barvami

Pleskanje sten našega doma lahko prilagodimo psihološki tezi o barvah. Različne barve nam popestrijo prostor, hkrati pa podzavestno vplivajo na naše čute. Tako naj bi veljalo, da imajo ljudje, ki izberejo določene barve, takšne lastnosti, kakršne zajemajo določene barve, npr.:

  • barvanje stene z živo ali pastelno rdečo velja za optimistične, strastne in aktivne ljudi;
  • pleskanje sten z rumeno simbolizira komunikacijo, ustvarjanje in koncentracijo;
  • zelena pomeni umirjenost, počivanje, premišljevanje;
  • beljenje sten z belo barvo pa je simbol čistosti, popolnosti in božanskosti. Ljudje, ki izberejo belo, cenijo prav te lastnosti.

Kvalitetno beljenje in pleskanje sten vašega stanovanja

Za kvalitetno beljenje ali barvanje sten pokličite Slikopleskarstvo in fasaderstvo Alojz Čerin s.p. Dodatne usluge, ki jih nudijo, pa so še: